Încă un pas pentru finalizarea Autostrăzii Bucureşti-Braşov:aviz pentru tronsonul Bucureşti-PloieştiPrimarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a anunţat că Asocierea ARKTOR S.A – Eurocostruct Trading 98 a solicitat avizul și poziționarea rețelelor în zona de influență din cadrul proiectului de finalizare a tronsonului de autostradă București – Ploiești. Pentru această investiție, administraţia locală a anunţat că va elibera avizul necesar pentru începerea proiectării, în condițiile în care, în cadrul acestui proiect de o asemenea anvergură este necesară soluționarea problemelor evidenţiate în urma realizării unei diagnoze și prognoze a valorilor de trafic estimate prin intermediul unui studiu de trafic strict necesar.

În acelaşi timp se impune corelarea cu Planul Urbanistic Zonal: "închidere inel median de circulație la zona nord – autostrada urbană tronson cuprins între Lacul Morii și Șoseaua Colentina" modificat de către PMB prin HCGMB cu numărul 292 / 2014, în care este prevăzută realizarea unei intersecții cu sens giratoriu cu raza interioară de 24 metri și raza exterioară de 39 de metri în dreptul Străzii Gherghiței, km 0 + 950 – din Sectorul 2, prevăzându-se și o bretea ce ocolește girația pe sensul Ploiești – Petricani.

De asemenea, se va prevedea un pod peste Valea Saulei la km. 0+630 din Sectorul 2, precum și realizarea unui pasaj denivelat peste căile ferate București – Constanța, toate acestea fiind predimensionate în cadrul PUZ-ului menționat mai sus.

"Am discutat în două rânduri cu Primarul General al Municipiului Bucureşti, domnul Răzvan Ion Sava și am ajuns la concluzia comună pentru realizarea unor investiții necesare asigurării decongestionării traficului rutier prin fluidizări succesive. Aceste proiecte necesare, asupra cărora am convenit, au fost preluate pentru a fi finanțate prin bugetul propus spre aprobare de către Primarul General al Municipiului București, în ședința Consiliului General al Capitalei, de marți, 16 februarie", a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 
Având în vedere amploarea investiţiei pentru realizarea lucrărilor de investigare în teren ( studii geotehnice, studii topografice ) se impune asigurarea măsurilor de realizare a unui studiu de trafic, evaluarea modalităților de descărcare a traficului preconizat și a diagramelor de penetrație în raport cu structura urbană și cu trama stradală existentă, dar și propusă în cadrul proiectului de Finalizare Autostradă tronson București-Ploiești.

"Pentru realizarea lucrărilor de finalizare a autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, este strict necesar a lua în considerare proiectele asupra cărora am convenit împreună cu Primarul General al Municipiului București, domnul Răzvan Sava, pentru anul 2016 şi anume:
1. Pasaj rutier Șoseaua Colentina – Strada Doamna Ghica,
2. Supralărgirea Străzii Fabrica de Glucoză,
3. Reabilitare sistem rutier și line de tramvai Dimitrie Pompei și Barbu Văcărescu.
4. Supralărgirea Șoselei Pipera (Calea Floreasca – calea ferată București – Constanța și pasaj denivelat).
Aceste proiecte necesare pentru descărcarea traficului estimat ce va penetra Capitala, sunt prevăzute a fi dezbătute în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de marţi 16 februarie a.c.",  a adăugat Onţanu. 

Etichete: . PUZ, autostrada A3, autostrada Bucuresti Brasov, aviz, finalizare autostrada, lucrări, Neculai Onţanu, Sectorul 2

0/3 COMENTARII
Ion
13 feb 20:12
+0
VOTURI
-0
Un proiect foarte interesant! Felicitari!
Maria
13 feb 20:03
+0
VOTURI
-0
Felicitari domnule primar Ontanu!
Gabriel
13 feb 13:25
+0
VOTURI
-0
Se apropie alegerile a ti inceput cu vrajeala. Sintem satui de vrajeala si lucruri prost facute. Panta data pe malul Dimbovitei intre Fintina principala si Biblioteca Nationala este data la interior pentru a balti apa de ploaie si a strica malul dalat nou.Rusina Bucurestiului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE