Încă un pas pentru FINALIZAREA LUCRĂRILOR LA PIAŢA SUDULUI. Se cumpără ascensoare şi scări rulanteLUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. Municipalitatea a mai făcut un pas pentru finalizarea lucrărilor la pasajul subteran de la PIAŢA SUDULUI. În urmă cu două zile, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru furnizarea şi instalarea escalatoarelor şi a lifturilor necesare pentru modernizarea infrastructurii rutiere a pasajului. Procedura de atribuire a început încă din 2015, însă a fost contestată, iar ultimele clarificări de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au venit la sfârşitul lunii ianuarie 2016. 

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. Lucrările la pasajul subterande la Piaţa Sudului ar trebui finalizate până pe data de 30 iunie 2016, însă cu aproape patru luni înainte s-a realizat mai puţin de jumătate din proiect. 

Dacă lucrările pe şantier se află în plină desfăşurare în acest moment, municipalitatea a terminat totuşi achiziţia unor piese foarte importante în proiect, respectiv furnizarea şi instalarea lifturilor şi a scărilor rulante necesare pentru modernizarea infrastructurii rutiere a pasajului Piaţa Sudului. 

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului va avea 10 lifturi 

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. Astfel, Primăria Capitalei a cumpărat zece ascensoare şi patru scări rulante de la compania de profil Schindler SRL, pentru care a plătit 3,72 milioane lei fără TVA. Iniţial, municipalitatea era dispusă să plătească cu aproape un milion de lei mai mult, însă, în urma licitaţiei publice suma a scăzut. Procedura de atribuire a demarat în 2015 însă a fost contestată de participanţii la licitaţie. Ultimele clarificări de la Consiliul Naţional de Socluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au venit pe data de 20 ianuarie 2016. 

Lifturile vor fi construite din inox satinat, iar scările rulante vor putea transporta până la 9.000 de persoane pe oră

Potrivit anunţului de atribuire pentru serviciile de furnizare şi instalare escalatoare şi lifturi la pasajul Piaţa Sudului, fiecare din cele zece lifturi ce vor fi instalate în pasajul subteran va trebui să îndeplinească următoarele caracteristici tehnice: 

- sarcina maximă: 630 kilograme

- capacitate transport: opt persoane

- viteza de circulaţie: 1 m/secundă

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. Conform caietului de sarcini, ascensoarele vor fi dotate cu uşi automate, telescopice cu deschidere laterală în două foi şi vor fi din inox satinat. Lifturile vor beneficia de două staţii cu două accese. 

De asemenea, cele patru scări rulante de la Pasajul subteran de la Piaţa Sudului vor avea o capacitate de transport de 9.000 de persoane pe oră, după cum a solicitat municipalitatea în caietul de sarcini aferent licitaţiei publice. 

În ce stadiu sunt lucrările la Pasajul Piaţa Sudului

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. În prezent, două dintre cele patru pasaje pietonale sunt aproapte gata, iar placa centrală a pasajului rutier central a fost realizată în proporție de 60%, anunţă municipalitatea. 

"Suntem aproape de finalizare cu devierea si modernizarea retelelor de utilitati (gaze, canalizare, alimentare cu apa, electricitate etc). In acest moment putem spune ca am ajuns cu lucrarile la peste 90%. In aceasta dimineata (n.r. vineri, 4 martie) echipele de muncitori au turnat 320 metri cubi de beton pentru realizarea radierului tunelului. Tot astazi se toarna și placa la unul din tronsoanele de la pasajul pietonal nr.2", anunță reprezentanții Primăriei Bucureşti.  

Citeşte şi TRAFIC BUCUREŞTI. Câte intersecţii din Sistemul de Management al Traficului funcţionează în prezent 

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. De asemenea, se lucrează la rampa de acces în pasaj de la Calea Văcăreşti – realizat 47 % și la rampa de acces de la Niţu Vasile (s-au construit 35 din cei 45 de pereţi mulaţi, se mai lucrează la structura de rezistenţă).

Placa centrală a pasajului rutier a fost realizată în proportie de 60%. Cele patru pasaje pietonale care subtraverseaza pasajul rutier se afla în acest moment în diverse stadii de execuţie, după cum urmează:

1. Pasajul pietonal ce subtraversează Şos. Olteniţei (pe partea dinspre Constantin Brâncoveanu) – stadiu actual – 80%

2. Pasaj pietonal care subtraversează Şos. Olteniţei (pe partea dinspre Berceni) – stadiul actual 60%

3. Pasaj pietonal care subtraversează Şos. Olteniţei (pe partea dinspre Şos. Berceni) – relationează staţia de metrou Piaţa Sudului cu peronul staţiei de tramvai – stadiul actual – 85%

4. Pasaj pietonal care subtraversează str. Serg. Niţu Vasile în dreptul intersecţiei acesteia cu str. Secuilor. – 5% - lucrările au început de curând. 

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI. Imaginile care surprind haosul din traficul de la Piaţa Sudului au fost surprinse, recent, de Dan Grigorescu cu ajutorul unei drone, acestea fiind încărcate pe youtube. 

(Sursa Video youtube/ Dan Grigorescu)

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI.  Cu patru luni înainte de finalizarea pasajului de la Piaţa Sudului, traficul în zonă îi scoate din minţi pe şoferi, nevoiţi să piardă zeci de minute pentru a traversa intersecţia, mai ales în timpul săptămânii. Soluţiile propuse de Primăria Sectorului 4 pentru descongestionarea circulaţiei s-au dovedit a fi nefiabile, după cum a apreciat Comisia de Circulaţie din Primăria Capitalei, iar în aceste condiţii atât primarul general Răzvan Sava (PNL), cât şi edilul Sectorului 4 - Daniel Băluţă (PSD) se "bat" pe acelaşi "cadavru", ambii fiind candidaţi la Primăria Sectorului 4 la alegerile din iunie. 

CITEŞTE ŞI Sava: Există premisele concrete pentru finalizarea PASAJULUI de la PIAŢA SUDULUI până la 30 iunie 

LUCRĂRI PASAJ PIAŢA SUDULUI.  Pasajul rutier subteran de la Piața Sudului ar fi trebuit finalizat până la sfârşitul anului trecut, conform contractului de finanțare încheiat cu instituțiile europene în cadrul Programul Operațional Sectorial 2007-2013 (POR). Termenul a fost încălcat însă de Primăria Capitalei, astfel că în momentul expirării termenului, proiectul era terminat doar în proporție de aproximativ 30%. Din cauza acestei întârzieri, Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene în valoare de 83.894.535,75 lei, sumă ce va fi acoperită din bugetul local, pentru continuarea lucrărilor.

Etichete: cumparare, ecalatoare, finalizare lucrari, lifturi, pasaj Piaţa Sudului, piaţa sudului, Primăria Capitalei, scari rulante

0/2 COMENTARII
cristi
12 mar 10:20
+0
VOTURI
-0
Foarte curios cum la inceputul articolului se spune ca stadiul lucrarilor este mai mic de 50%, dar mai jos realizarile pe bucatele este peste 60%. Lamurire pt cei nepusi in tema: o parte din lucrarile pe care trebuia sa le faca initial principalul constructor au fost date ulterior altora, procentul de realizare fiind prin urmare altul, trebuind a se raporta la alt intreg.
Marius
11 mar 20:52
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE