Încă un român infectat cu VIRUSUL ZIKA: este vorba despre un copil de 10 aniMinisterul Sănătăţii anunţă că a fost confirmat al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetăţean român în afara ţării. Este vorba despre un copil de zece ani, care locuieşte în Guyana Franceză, acesta venind în România în vizită la data de 12 iulie.

Inca un roman infectat cu VIRUSUL ZIKA
Încă un român infectat cu VIRUSUL ZIKA

Băiatul în vârstă de 10 ani care este infectat cu virusul Zika locuieşte împreună cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani. Copilul a venit în România pe 12 iulie, în vizită la rude, iar o zi mai târziu a avut febră, erupţii pe piele şi dureri musculare, simptome care au dispărut în 24 de ore.

În 15 iulie, băiatul a mers la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti şi a fost internat, întrucât prezenta simptome ale infecţiei cu virusul Zika şi venea dintr-o zonă cu transmitere activă. Acesta a fost externat în 18 iulie, iar familiei i-au fost făcute toate recomandările specifice în acest caz. Pe 19 iulie, rezultatele probelor recoltate au dovedit prezenţa virusului Zika.

Ministerul Sănătăţii a primit marţi seară confirmarea unui al doilea caz de infectare cu virus Zika a unui cetăţean român în afara ţării.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a trimis, miercuri dimineaţă, o informare la Primăria localităţii unde stă familia băiatului şi la Consiliul Judeţean, însoţită de recomandarea de aplicare a unor tratamente antiţânţari.

Ministerul Sănătăţii apreciază în continuare riscul de transmitere a virusului în România la un nivel minim.

În 12 iulie, Ministerul Sănătăţii a anunţat primul caz de infecţie cu virusul Zika în România, la o femeie în vârstă de 27 de ani, care a călătorit în Martinica.

Etichete: roman infectat zika, roman zika, virus zika

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE