INCENDIU BAMBOO. Clubul a ars în TOTALITATE. Zeci de persoane au fost duse la spital VIDEO UPDATEINCENDIU BAMBOO. Un incendiu violent a avut loc sâmbătă dimineaţă, în Clubul Bamboo din Capitală. Peste 30 de persoane au fost transportate la spital. În urma incendiului, care nu a fost stins, clubul s-a prăbuşit. Secretarul de stat Raed Arafat spune că nu se poate preciza la acest moment dacă nu sunt persoane care să fi rămas prinse în incinta clubului.

UPDATE 9.37. Cu aproape o ora inainte de incendiul devastator declansat in Bamboo, pe pagina oficiala de Facebook a clubului au fost transmise LIVE imagini cu petrecerea din interior. Acestea au fost ulterior sterse.

INCENDIU BAMBOO. UPDATE 09:00 Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru distrugere in dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a declarat, sambata, pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al institutiei Alexandru Georgescu.

"S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdata, vedem in functie de ce va fi", a afirmat reprezentantul PTB, intrebat daca s-a constituit dosar si pentru ce fapta s-a inceput urmarirea penala in cazul incendiului de la clubul Bamboo.

El a precizat ca a fost trimisa la fata locului o echipa de anchetatori. "Doi procurori criminalisti. Acum ma duc si eu acolo. O sa mearga si seful de sectie si, ma rog, Politie ", a mentionat Georgescu.

Cercetarile in cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei, informeaza Biroul de presa al DGPMB.

La nivelul MAI s-a activat o linie telefonică, 021.206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obţine informaţii despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deţine informaţii despre alte posibile victime este rugat să sune la numărul anunţat.

INCENDIU BAMBOO. UPDATE 08:45 Viceprimarul Sectorului 2 Dan Cristian Popescu a declarat ca Clubul Bamboo nu avea autorizatie de functionare, iar in aceasta luna urma sa fie amendat. Cu toate acestea, unul dintre avocatii managerilor clubului Bamboo sustine ca localul avea toate documentele necesare functionarii. 

Nu ştiu ce autorizaţie avea, ştiu ce autorizaţii nu avea. Nu avea autorizaţie de funcţionare şi nu avea autorizaţia de construire recepţionată, ăsta era şi unul dintre motivele pentru care nu o avea pe cea de funcţionare", a declarat Dan Cristian Popescu.

El a mai spus că clubul Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității. „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată", a precizat viceprimarul.

Avea un plan de acțiune la incendiu avizat la ISU. Aveau documentația depusă la noi pentru autorizație de funcționare, dar incompletă. Se prevalează de astfel de lucruri. Depun dosarul şi mai trag de timp. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi. Nu s-a ajuns la ei cu cei de la control", a explicat viceprimarul.

INCENDIU BAMBOO. UPDATE 08:30 Raed Arafat a declarat ca incendiul de la clubul Bamboo nu se mai desfasoara, dar ca mai exista cateva puncte care mocnesc, asupra carora pompierii intervin in continuare.

"La acest moment, echipele de pompieri se reduc de la 26 la 14 masini, care vor ramane si vor continua actiunea, aici, care s-ar putea sa dureze cateva ore, pana este totul evaluat. Incendiul nu se mai desfasoara. Mai sunt cateva puncte care mocnesc si pe care pompierii le sting", a afirmat seful DSU.

El a adaugat ca la locul incendiului vor ramane trei echipaje de prim ajutor si o masina de terapie intensiva, "mai mult in sprijinul pompierilor care se afla la interventie".

INCENDIU BAMBOO.  UPDATE 08:06 Raed Arafat: Au fost 38 de persoane transportate la spital, la acest moment incendiul este aproape lichidat

38 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului violent din clubul Bamboo din Capitală, a declarat, sâmbătă dimineaţă, secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat că la ora transmiterii acestei ştiri incendiul este aproape lichidat, iar numărul echipajelor de intervenţie a fost redus. Potrivit lui Arafat, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulanţele, iar 17 au ajuns ulterior, cu maşini particulare.

El a precizat că starea persoanei care era intubată, după ce s-a intoxicat cu fum, spitalizată la Floreasca, s-a îmbunătăţit. "Persoana care a fost ventilată şi intubată este în stare bună, scoasă de pe aparate", a precizat secretarul de stat, menţionând că este vorba despre o femeie.

Managerul Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că peste 120 de cadre medicale au venit de acasă pentru acestă intervenţie.

"Peste 120 de medici şi asistenţi ambulanţieri de la serviciul de ambulanţă Bucureşti Ilfov au venit de acasă, din ture libere pentru a ajuta echipele de serviciu în incendiul din clubul Bamboo. Au fost mobilizate 26 de echipaje dintre care 24 de urgenţă şi două de tip B. SABIF a transportat la spitale 12 persoane, alte două au fost consultate la faţa locului şi au refuzat să meargă la spital", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, Alis Grasu.

Arafat a arătat că nu se poate preciza la acest moment dacă în interior nu au fost prinse victime şi că acest lucru se va putea verifica după lichidarea incendiului şi cercetarea zonei.

Clădirea clubului Bamboo s-a prăbuşit în totalitate, incendiul afectând o suprafaţă de 2.500-3.000 de metri pătraţi. Pompierii au precizat că au mai rămas elemente de construcţie care însă nu prezintă siguranţă pentru intrarea echipelor de salvare, astfel că se acţionează din exterior.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus, la rândul său, că în urma incendiului medicii au acordat primul ajutor în cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferiseră hipotermie. De asemenea, două dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi după ce au sărit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Opriţa a mai spus că nu există victime cu arsuri. La acest moment, mai sunt spitalizate opt persoane.

 

INCENDIU BAMBOO.  UPDATE 6:31 ISU: 27 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului din Bamboo, din care 6 au fost internate, una în stare gravă

Ultimele informaţii transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, 27 de persoane au ajuns la spitale din Capitală în urma incendiului din clubul Bamboo, din care 6 au rămas internate, una fiind în stare gravă, având arsuri la nivelul căilor respiratorii. Dintre toate persoanele transportate la spital, 20 au fost duse de ambulanţele SMURD şi SABIF, iar celelalte au plecat cu propriile maşini. Cele mai multe victime au fost transportate la Spitalul Floreasca, unde au ajuns 16 persoane, una fiind în stare gravă. Trei persoane au foat internate la Floreasca. Au mai fost transportate persoane la spitalele Universitar, Pantelimon, Colentina şi Elias.

La acest moment, au rămas internate două persoane la Spitalul Sf. Pantelimon, una la Colentina şi una la Elias, starea pacienţilor nefiind gravă.

Celelalte persoane nu au necesitat internare, potrivit reprezentanţilor ISU, care spun că majoritatea pacienţilor au suferit intoxicaţii cu fum, atacuri de panică şi hipotermie.

Conform sursei citate, în urma incendiului clubul s-a părbuşit în totalitate. La momentul la care au ajuns pompierii, toate persoanele din club fuseseră evacuate, a mai spus Daniel Vasile, dar nu este exclusă posibilitatea ca să fi fost suprinşi oameni în interior, ceea ce se va putea afla după lichidarea incendiului.

Ulterior, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat că incendiul este încă în desfăşurare, pe terasa clubului. Ultimul rănit a fost dus în urmă cu scurt timp la spital, cu hipotermie. Până la acest moment, răniţii au fost duşi la spitalele Floreasca, la Universitar, Sfântul Pantelimon şi Colentina.

Astfel, 13 persoane au fost transportate la Floreasca, 5 la Universitar, 2 la Pantelimon şi 2 la Colentina. În acest moment, la faţa locului sunt peste 24 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, patru autospeciale pentru victime multiple, maşini de descarcerare şi un spital mobil.

INCENDIU BAMBOO. La faţa locului se află şi o echipă de scafandri, care a mers să facă verificări la lacul Floreasca, după ce au existat informaţii că mai multe persoane s-ar fi aruncat în lac pentru a se salva. Daniel Vasile a precizat că lacul este îngheţat şi că nu a fost găsită nicio persoană acolo.

Martorii spun că incendiul ar fi izbucnit în zona scenei, de la o perdea, şi că în club se fuma.

"Se fuma. Veneau ospătarii să ne spună să nu fumăm, dar se fuma palmat", a spus o tânără aflată în club.

Informaţiile privind numărul persoanelor aflate în club sunt contradictorii, spun reprezentanţii ISU, menţionând că e vorba de 100-200 de oameni.

Etichete: Bamboo, bamboo a luat foc, clubul bamboo, incendiu bamboo, victime bamboo

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE