INCENDIU BAMBOO. Focul nu a fost încă STINS COMPLET. Pompierii nu au verificat încă toate camereleINCENDIU BAMBOO. Focul de la Bamboo încă nu a fost lichidat nici după zeci de ore. Pompierii se luptă şi acum să stingă incendiul, cea mai mare parte a clubului s-a prăbuşit, iar echipele de intervenţie nu au reuşit încă să verifice toate încăperile localului.

Incendiu Bamboo
Incendiu Bamboo

INCENDIU BAMBOO. Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste șase ore, pentru stingerea incendiului. La club au rămas pentru supraveghere șase autospeciale de stingere, o mașină de descarcerare și o ambulanță SMURD. Un număr de 44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, dintre care doar 4 mai sunt internate. Niciuna dintre persoanele care mai sunt internate nu prezintă arsuri. 

INCENDIU BAMBOO. UPDATE  11.00 Un număr de patru persoane aflate în clubul Bamboo care a fost distrus de incendiu sâmbătă dimineaţă mai sunt internate în prezent la Spitalele Floreasca şi Pantelimon din Capitală, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a precizat că trei persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi o persoana la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”.

INCENDIU BAMBOO. UPDATE 10.13 Pacientul internat la Spitalul Sf. Pantelimon care a necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo, de sâmbătă dimineață, ar putea fi externat în cursul zilei duminică, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unității medicale, Fiorella Nitoiu.

"Este decizia colegilor de la Chirurgie. S-ar putea astăzi (duminică-n.r.), în cursul zilei, să fie externat", a spus dr. Nitoiu.

Cinci persoane mai erau internate sâmbătă, la ora 17,00, în urma incendiului produs în Clubul Bamboo, patru dintre acestea la Spitalul Floreasca și una la Spitalul Sf. Pantelimon, a anunțat, într-o declarație de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

INCENDIU BAMBOO. La nivelul MAI s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în club pot suna pentru informații despre persoanele transportate la spital. Ministrul de Interne, Carmen Dan, susține că s-au făcut mai multe controale în clubul Bamboo, încă din 2009, ultimul în noiembrie 2016. Parchetul efectuează urmărirea penală privind infracțiunea de distrugere din culpă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează, sâmbătă seara, în contextul incendiului de la Clubul Bamboo, că obținerea autorizației de securitate la incendiu certifică, la momentul obținerii, îndeplinirea unui nivel de siguranță, prin asigurarea unor condiții tehnice impuse prin reglementări, însă lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate.

INCENDIU BAMBOO. "Obținerea autorizației de securitate la incendiu nu elimină total posibilitatea inițierii și propagării unui incendiu. Un astfel de eveniment se poate iniția din diverse cauze și în împrejurări care țin de particularitățile exploatării unui spațiu sau a unei construcții. Astfel, în exploatarea construcției din punct de vedere al apărării împotriva incendiilor, astfel de evenimente pot fi cauzate sau favorizate de situații care țin de acțiuni premeditate, de crearea unor stări de pericol de moment în exploatarea construcțiilor, de neglijența sau exploatarea necorespunzătoare a unor instalații, de intervenții neautorizate asupra unor elemente ale construcțiilor sau asupra instalațiilor care le dotează. Pe de altă parte, lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel de a nu fi emise supoziții și de a indica vinovății până când anchetele inițiate nu vor fi încheiate și nu vor ajunge la niște concluzii.

INCENDIU BAMBOO. Precizările IGSU vin "ca urmare a apariției în spațiul public, după evenimentul de la Clubul Bamboo, a unor articole cu referire la cadrul legal privind apărarea împotriva incendiilor și obligațiile ce revin atât autorităților, cât și beneficiarilor/ investitorilor/ administratorilor unor clădiri sau altor factori implicați în asigurarea calității în construcții (proiectanți, executanți și responsabilii cu calitatea lucrărilor de construcții)", arată sursa citată.

INCENDIU BAMBOO.Tinerii care au plecat din spital au povestit cu groază momentele de panică. Cele mai grele clipe au fost atunci când fiecare încerca să se salveze. Se căţărau unii pe alţii sau pur şi simplu s-au aruncat în lacul îngheţat. Printre cei suprinşi de incendiu au fost şi Loredana Chivu şi Simona Traşcă.

"Am vazut exact Colectivul in fata ochilor. Am zis: ia uitati-va, acum un an si ceva ma uitam la tv si ma ingrozeam si acum a trebuit sa sar in piscina. A trebuit sa sari un gard de 2 metri, s-a facut scarita. La inceput lumea a fost calma si civilizata, cand a inceput sa iasa fumul foarte puternic din spate, nu mai aveai ce sa mai respiri, a inceput lumea sa se agite si agitatia asta s-a transformat deja intr-o mare invalmaseala, panica, tipete, urlete, oameni prin piscina", a povestit un baiat care a fost in club.

Clubul care a ars era unul dintre preferatele vedetelor mondene din capitală. Loredana Chivu şi Simona Traşcă se aflau şi ele acolo şi au povestit prin ce au trecut.

"Eu cand am iesit m-am gand ca nu il vedeam pe fratele meu. Am tipat dupa el, el era deja in fata clubului, nu stia de incendiu. Eu am rams cu traume, imi e frica", a spus Chivu.

Etichete: Bamboo, foc bamboo, incendiu bamboo, victime bamboo

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE