INCENDIU COLECTIV. Raportul în cazul incendiului produs în clubul Colectiv este finalizatINCENDIU COLECTIV. Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani a declarat că draftul raportului în cazul incendiului produs în clubul Colectiv este gata.

INCENDIU COLECTIV. Raportul in cazul incendiului produs in clubul Colectiv este finalizat (Foto striblea.ro)
INCENDIU COLECTIV. Raportul în cazul incendiului produs în clubul Colectiv este finalizat (Foto striblea.ro)

INCENDIU COLECTIV. Raportul va fi predat săptămâna viitoare Institutului Național de Expertize Criminalistice, cu care INSEMEX a colaborat în efectuarea expertizei tehnice, la solicitarea procurorilor de la Parchetul General.

Noi imagini de la concertul Goodbye to Gravity din club #Colectiv. FOTO

"Draftul raportului este gata. El numără câteva sute de pagini și anexe. Așa cum am promis, săptămâna viitoare raportul va fi predat Institutului Național de Expertize Criminalistice", a declarat miercuri directorul INSEMEX Petroșani, George Artur Găman, potrivit Agerpres.

INCENDIU COLECTIV. El a precizat că nu poate face public niciun element din raport deoarece documentul a fost comandat de Parchetul General.

Specialiștii INSEMEX Petroșani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condițiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele și modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015.

Cei doi pompieri din dosarul Colectiv, plasați în arest la domiciliu. Decizia nu e definitivă 

INCENDIU COLECTIV. Simularea a fost efectuată la solicitarea Parchetului General, iar la experimentul judiciar a luat parte și directorul Institutului Național de Expertize Criminalistice, instituție cu care INSEMEX colaborează pentru finalizarea expertizei tehnice.

Directorul INSEMEX afirma, pe 16 decembrie, că în cadrul expertizei tehnice a fost efectuată o simulare ''la o porțiune semnificativă din clubul Colectiv'. Prin reproducerea evenimentului specialiștii au încercat să determine mecanismul de declanșare a incendiului și modul de propagare al acestuia.

INCENDIU COLECTIV. Inițierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porțiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.

INCENDIU COLECTIV. 

Etichete: incendiu colectiv, insemex, Institutului Național de Expertize Criminalistice, raport incendiu colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE