Incendiu la METROU în STAŢIA PIAŢA ROMANĂ. Un panou electric a luat FOC FOTO & VIDEOUn incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, în staţia de metrou Piaţa Romană. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, care au descoperit că un panou electric a luat foc. Incendiul a fost lichidat rapid, însă stația a fost închisă mai bine de o oră, trenurile circulând pe magistrala Berceni - Pipera fără să oprească la Piaţa Romană. Două persoane au fost transportate la spital.

UPDATE 17.05 Stația de metrou Piața Romană a fost redeschisă. Călătorilor le este permis din nou să coboare în subteran.

UPDATE 17.00 ISU Bucureşti precizează, într-un comunicat de presă, că peste 70 de pompieri cu 20 autospeciale au fost alertati sa intervina pentru lichidarea unui incendiu la statia de metrou Piata Romana.

Primele echipaje ajunse la fata locului au constatat ca in interiorul statiei de metrou erau degajari mari de fum, fiind necesara evacuarea tuturor persoanelor. In cel mai scurt timp, au fost constituite 6 echipe de cautare a focarului de incendiu, evacuarea persoanelor si pentru acordarea primului ajutor calificat, precizează ISU.

"Pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul unui tablou electric din zona peronului, acesta fiind lichidat in scurt timp. Urmare a expunerii la fum, doua persoane au necesitat acordarea primului ajutor si au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Foto: Alex Minculescu
Click pe imagine pentru mărire

Pentru siguranta calatorilor, comandantul interventiei a solicitat reprezentantilor Metrorex restrictionarea temporara a circulatiei garniturilor de metrou in statia respectiva, pe ambele sensuri.

La acest moment, pericolul a fost inlaturat, iar la fata locului sunt mai multe echipe de pompieri care cerceteaza cauzele probabile de producere a evenimentului", informează ISU.

UPDATE 16.55 METROREX anunţă, într-un comunicat de presă, că, la ora 15:30, în metrou, în statia Piata Romana, s-a produs o defectiune la un panou electric din statie care a determinat o degajare de fum. 

"Echipe Metrorex au intervenit imediat pentru remedierea defectului. Preventiv au fost solicitate echipaje ISU pentru interventie.

Circulatia cu calatori a trenurilor de metrou pe distanta Piata Victoriei 1 si Universitate se desfasoara fara oprire în statia Piata Romana, în statie nefiind permis accesul calatorilor.  Oprirea normala a trenurilor în statia de metrou Piata Romana, cât si accesul calatorilor vor fi reluate în conditii normale în 30 minute", se arată în comunicat .

UPDATE 16.35 "Estimăm că în câteva minute vom comunica reprezentanţilor Metrorex reluarea călatoriilor pe ambele sensuri", a precizat Daniel Vasile, reprezentant ISU.

La fata locului mai sunt 3 maşini de pompieri şi o salvare. Câteva angajate ale magazinelor din staţie spun că a fost vorba de  "un fum foarte gros şi persoane care fugeau". 

INCENDIU METROU. UPDATE 16.16. A doua victimă, o femeie de 21 de ani, expusă la fum, a fost transportată la Spitalul Floreasca. Comandantul intervenţiei a cerut restricţionarea temporară a circulaţiei în staţia Piaţa Romană pe ambele sensuri. Mai multe persoane sunt evaluate la faţa locului.

 

Jukin Media Verified (Original)* For licensing / permission to use: Contact - licensing(at)jukinmediadotcom

Posted by Alex Minculescu on Friday, 6 November 2015

Nicio garnitură de metrou nu a fost oprită în tunel sau în stație, a precizat reprezentantul ISU, Daniel Vasile.

UPDATE 16.13. Stația de metrou Piața Romană este închisă la această oră, din cauza unei garnituri blocate, după ce un tablou electric s-a defectat, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru.

Trenurile circulă între Piața Victoriei și Universitate, fără oprire în Piața Romană, pentru 20 de minute. 
 

INCENDIU METROU. UPDATE 16.03 Incendiul a fost lichidat. ISU spune că incendiul a pornit de la un tabloul electric la nivelul peronului care a luat foc. 

O singură persoană a fost transportată la spital ca urmare a expunerii la fum, o femeie de 40 de ani. Aceasta a fost dusă la Spitalul Floreasca cu o ambulanţă.

INCENDIU METROU. Un incendiu a avut loc marţi în staţia de metrou Piaţa Romană. La faţa locului au ajuns şase autospeciale de stingere, şase echipaje SMURD şi două maşini de descarcerări, anunţă reprezentanţi ISU. Pompierii au pătruns în tunel cu şase echipe pentru căutarea focarului. Mai mult, METROREX a anunţat că niciun tren nu va opri în staţia Piaţa Romană. De asemenea, curentul a fost oprit.

Etichete: incendiu, incendiu metrou, incendiu piata romana, statie metrou piata romana

0/2 COMENTARII
Horațiu
12 apr 19:31
+0
VOTURI
-0
De ce au ridicat nacela dacă problema era la metrou? Sau imaginile sunt de la o altă intervenție?
Metrorez
12 apr 17:17
+0
VOTURI
-0
Incep sa se vada din ce in ce mai des efectele politrucilor incompetenti care s-au perindat de ani de zile la conducerea Metroului doar pentru a incasa salariul si a fura. Totul trebuie schimbat din temelii acolo pentru ca este putred. Pana nu va fi prea tarziu si vom avea un Colectiv cu mii de victime.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE