Incendiu VIOLENT la ŞCOALĂ 124 din Rahova. Unitatea din Sectorul 5 nu avea autorizaţie ISU UPDATEUn puternic incendiu a izbucnit luni noapte la acoperişul unei şcoli din cartierul Rahova, din Capitală, la această oră, potrivit reprezentanţilor ISU, fiind stinse ultimele focare. Şcoala nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, conform ISU. La începutul anului şcolar, în septembrie 2017, ISU anunţa că nicio şcoală din sectorul 5 nu are astfel de autorizaţie, iar primarul Sectorului 5, unde se află şcoala, invoca inclusiv situaţia acestei instituţii de învăţământ.

Incendiu in Bucuresti
Incendiu în Bucureşti

UPDATE: Incendiul de la Şcoala generală nr 124 a fost lichidat, au anunţat oficiali ai ISU Bucureşti Ilfov, precizând că la faţa locului rămân două autospeciale de stingere pentru supraveghere.

Urmează să fie făcută cercetarea pentru stabilirea cauzei probabile care a condus la producerea incendiului.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervenit aproximativ şapte ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei 3,00, la acoperişul Şcolii nr. 124, de pe strada Mărgeanului nr. 10 din sectorul 5 al Capitalei. S-a intervenit cu 20 de autospeciale de stingere, 3 autoscări, un echipaj de descarcerare şi echipaje SMURD.

''Incendiul a fost anunţat în dispeceratul ISU Bucureşti-Ilfov de către locatarii din blocurile învecinate. Au fost mai multe apeluri succesive, primul fiind preluat de dispeceri la ora 3,14. Nu au fost persoane surprinse de incendiu sau victime", au precizat reprezentanţii ISUBIF.

Şcoala care a ars în Capitală nu avea autorizaţie de securitate la incendiu.

Focul a izbucnit la nivelul acoperişului Şcolii nr. 124 din Capitală, construit pe o structjură din lemn.

De altfel, mai mult de jumătate din acoperişul clădirii a ars şi s-a prăbuşit.

La intervenţie au participat 20 de autospeciale, fiind folosite şi 4 autoscări.

Conform pompierilor, primul apel la 112 a fost primit la puţin timp după ora 3:00, fiind urmat şi de alte apeluri ale celor care locuiesc în zonă.

În urma incendiului nu s-au înregistrat victime.

Conform reprezentanţilor ISU, urmează să fie stabilite cauzele exacte ale izbucnirii focului. Totodată va fi verificată şi existenţa autorizaţiilor de funcţionare în cazul acestei unităţi de învăţământ.

ISU: Şcoala din Capitală care a ars nu avea autorizaţie de securitate la incendiu

Şcoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineaţă, nu are autorizaţie de securitate la incendiu, instituţia de învăţământ obţinând în 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare şi refuncţionalizare, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au transmis că, în anul 2001, pentru unitatea de învăţământ a fost emis aviz de securitate la incendiu, pentru lucrări de consolidare şi refunctionalizare şcoală generală, dar, până la momentul actual, şcoala nu a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu.

 

Etichete: incendiu, incendiu București, incendiu rahova, incendiu scoala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE