Incendiu la un depozit din Ilfov. FOCUL nu a fost stins! UPDATEUn incendiu a izbucnit, vineri seară, la un depozit din localitatea Dărăşti din judeţul Ilfov, flăcările manifestându-se pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. Reprezentantul ISU a precizat că incendiul care a izbucnit în urmă cu peste 16 ore într-un depozit din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov, nu este lichidat, iar sâmbătă la ora 8.00 au fost schimbate efectivele de pompieri.

Incendiu Ilfov
Incendiu Ilfov

La această oră, pompierii acţionează cu şase autospeciale pentru a lichida incendiul.

Incendiul a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, a declarat vineri seară pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile. Potrivit acestuia, tavanul depozitului este aproape în întregime prăbuşit.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Vasile a spus că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat vineri seara, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

În urma incendiului, au ars cantităţi mari de documente ale unoc companii.

Depozitul aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, a declarat că nu a fost stabilită deocamdată cauza izbucnirii focului şi că toţi clienţii care aveau depozitate acolo arhivele vor fi despăguţi. El a mai spus că firma investise recent într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.

UPDATE: Aproximativ 70-80% din suprafata halei este afectata de ardere generalizata.

Inaltimea halei este de 15 metri, cu o suprafata totala de 1000 mp.

Hala care arde este pe structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului au fost trimise zece autospeciale de stingere, patru autoscări, un echipaj SMURD şi un echipaj de descarcerare.

Până la ora transmiterii ştirii, nu sunt informaţii cu privire la eventuale persoane surprinse în interior.

Totodată, pompierii nu cunosc cu exactitate natura materialelor care ard.

 

Etichete: Bucureşti, incendiu, incendiu București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE