INCENDIU PUTERNIC în Capitală. 400 de locatari, evacuaţi şi 200 de locuinţe afectate FOTO&VIDEOAproape 400 locatari ai unui bloc mansardat din cartierul Titan din Sectorul 3 al Capitalei au fost evacuaţi, miercuri dimineaţă, în urma unui incendiu care a afectat aproape 200 de locuinţe. Incendiul a fost lichidat după aproape opt ore. Unele persoane care locuiau în imobilul afectat au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu fum. 

 

UPDATE 14.00 Incendiul a fost lichidat, după aproape opt ore.

UPDATE 13.45   O şcoală din Capitală a fost evacuată în urma incendiului din zona Titan. Reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Mexic au declarat, pentru Mediafax, că elevii au fost evacuaţi în jurul orei 10.00 din cauza "fumului care ajunsese peste tot". Potrivit lui Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB "incendiul a fost atât de puternic încât a intrat fum înnecăcios şi toxic în şcoală, iar copiii nu au mai putut să continue cursurile în condiţiile acestea".

CITEŞTE ŞI Unde se pot caza bucureştenii ale căror locuinţe au ars în incendiul din Titan, dimineaţă

UPDATE 13.00. Incendiul de la blocul de locuinţe din Bd. 1 Decembrie din cartierul Titan nu a fost încă lichidat în totalitate. 

Potrivit oficialilor ISU, incendiul a afectat 168 de garsoniere situate la cele patru etaje ale blocului și alte 34 aflate la mansardă.

În urma incendiului au mai fost transportate la spital alte două persoane intoxicate cu fum — un bărbat de 56 ani, la Spitalul Floreasca, și un pacient surdomut la Spitalul "Sf. Ioan". 

Toţi locatarii au fost evacuaţi, la faţa locului intervenind 12 echipaje de pompieri şi patru autoscări care încearcă de trei ore să stingă flăcările. O femeie s-a intoxicat cu fum şi a fost transportată la spital. Un alt bărbat a suferit un atac de panică şi a avut şi el nevoie de îngrijiri medicale. O a treia victimă, o femeie de aproximativ 30 ani a fost transportată la spitalul Al. Obregia, în stare stabilă.

(Sursa: romaniatv.net)

Potrivit unui locatar, după trei ore de la izbucnirea incendiului 35 de apartamente au ars. Acesta a acuzat autorităţile că primul echipaj care a ajuns la faţa locului avea furtunul de alimentare cu apă spart, iar a doua maşină de pompieri nu avea suficientă apă. 

Incendiul se manifestă generalizat pe întreaga suprafaţă a mansardei, aproximativ 1000 mp. Se actioneazp atât din interior cu echipaje de pompieri, cât şi din exterior cu autoscări. Sunt la faţa locului 12 autospeciale de stingere şi 4 autoscăi. întâmpinăm dificultăţ pentru că incendiul se manifestă sub acoperişul din tablă, la astereala, o zonă greu accesibilă, cu degajări foarte mari de fum. Sunt pregătite echipaje medicale care să acorde asistenţă medicală", a anunţat ISU. 

Potrivit primelor informaţii, incendiul ar fi izbunit la un apartament situat la mijlocul mansardei blocului şi apoi s-ar fi extins rapid la toate celelalte locuinţe.

Locatarii spun că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit, respectiv de la un frigider care ar fi fost pus în priză. 

"Se face alimentarea continuă cu apă a autospecialelor şi autoscărilor. Incendiul s-a propagat cu repeziciune ca urmare a cantităţii mari de material combustibile (lemn, material pentru izolaţie termică-polistiren) şi ca urmare a necompartimentării mansardei cu pereţi care sa opună rezistenţă la foc", anunţă ISU. 

Chiar dacă alarma a fost dată la 112 în urmă cu aproape trei ore, nici până după ora 9 flăcările nu fuseseră încă lichidate complet. 

"Întâmpinăm dificultăţi foarte mari întrucât mansarda nu este comportimentată şi este construită din lemn, materiale combustibile şi materiale de izolaţie, adică polistiren. Întâmpinăm dificultăţi pentru că incendiul se manifestă sub acoperişul de tablă, o zonă greu accesibilă, cu degajări foarte mari de fum", a declarat Adrian Marin de la ISU Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului acţionează 12 echipaje de pompieri plus patru autoscări însă acţiunea acestora este îngreunată de faptul că flăcările se reaprind sub acoperişul de tablă al clădirii. În total, peste 1.000 de metri pătraţi din clădire au fost distruşi de incendiu. 

Toate apartamentele de la mansarda blocului de patru etaje au ars în întregime. 

Toţi locatarii imobilului din Bd. 1 Decembrie din cartierul Titan au fost evacuaţi, însă unul dintre aceştia a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. O altă femeie s-a intoxicat cu fum şi a fost transportată la spital. 

Zona a fost securizată de autoriutăţi pentru a nu fi pusă în pericol şi viaţa altor persoane. 

Etichete: incedniu, incendiu București, incendiu Titan, mansarda bloc, Sectorul 3

0/1 COMENTARII
Cris
09 Mar 09:47
+0
VOTURI
-0
Lipseste o informatie esentiala: pe ce strada e imobilul ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE