Încep lucrările de restaurare la Muzeul Țăranului RomânLucrările de consolidare și restaurare la Muzeul Naţional al Ţăranului Român încep săptămâna viitoare, după ce va fi semnat un ordin al ministrului Culturii.

Incep lucrarile de restaurare la Muzeul Țaranului Roman
Încep lucrările de restaurare la Muzeul Țăranului Român
Foto: bucharestdailyphoto.ro

"Din momentul semnării ordinului (de către ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, n.r.), un document strict formal, va începe organizarea şantierului şi vor fi demarate procedurile de consolidare", a declarat, pentru MEDIAFAX.ro, Virgil Niţulescu, directorul interimar al Muzeului Ţăranului Român.

Acesta a mai spus că Muzeul Ţăranului Român trebuie să relocheze birouri, magazii şi o parte din expoziţiile permanente. Astfel, expoziţia din corpul Muzeului Ţăranului Român dinspre Muzeul Antipa, în care vor începe lucrările, va putea fi văzută până pe 7 februarie, după care obiectele vor fi depozitate în interiorul instituţiei muzeale.

"Procesul de depozitare va fi foarte dificil, pentru că spaţiile libere din muzeu sunt foarte mici, dar vom face eforturi, o să ne descurcăm. Se vor scoate obiectele din expoziţie, se vor duce în carantină, după care se vor ambala şi se vor duce în depozit. Obiectele vin dintr-un mediu aseptic şi trebuie să ajungă într-un mediu septic, deci trebuie să fie foarte bine conservate", a explicat Virgil Niţulescu.

De asemenea, Virgil Niţulescu a precizat că toate expoziţiile Muzeului Ţăranului Român vor putea fi vizitate gratuit, între 5 şi 7 februarie, în cadrul unui eveniment aniversar, care va fi organizat de instituţia muzeală, la împlinirea a 26 de ani de la (re)înfiinţare.

Totodată, Virgil Niţulescu a declarat că înainte de a fi dezafectată expoziţia din primul corp al clădirii care va fi restaurat, trebuie să se încheie un proces de măsurare milimetrică şi fotografiere, pentru că după finalizarea lucrărilor expoziţia va trebui să fie reconstituită.

Directorul muzeului a precizat că restaurarea va dura 18 luni pentru toate cele trei corpuri ale clădirii, iar următorul corp care va fi eliberat pentru lucrări va fi cel central. Însă, expoziţiile vor putea fi reconstituite abia după şase luni de la încheierea lucrărilor.

Etichete: lucrări, MȚR, Muzeul Țăranului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h