Încep lucrările la pasajul de la Piaţa Sudului.Ce RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE vor fi introduse de marţiPrimaria Municipiului Bucuresti demareaza lucrarile la cel mai mare proiect de infrastructura realizat cu fonduri UE din Bucuresti, Pasajul subteran Piata Sudului. Odată cu demararea lucrărilor la acest proiect de infrastructură, începând de mâine, se vor introduce restricţii de circulaţie în zonă.

Incep lucrarile la pasajul subteran de la Piata Sudului. Timpul de asteptare in trafic scade cu 75%
Încep lucrările la pasajul subteran de la Piața Sudului. Timpul de așteptare în trafic scade cu 75%

Primăria Capitalei a demarat lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Sudului, o lucrare prin care se va asigura fluidizarea traficului in Capitala, atat pe directia inelului principal de circulatie, cat si pe arterele adiacente inelului median. Astfel, incepand cu data de 08 iulie 2014, dupa ora 10.00, se va restricţiona partial circulatia rutieră pe Calea Vacaresti, intre str. Martisor si Sos. Oltenitei. Pentru executia lucrarii, pe Calea Vacaresti, in perimetrul mentionat, se va devia traficul rutier, asigurandu-se trei benzi de circulatie pe sensul catre sos. Oltenitei si doua benzi de circulatie pe sensul spre bd. Tineretului (fata de trei benzi pe sens, existente in prezent).

Totodata, se inchide temporar accesul din Calea Vacaresti la benzinaria Agip, si se instituie restrictia de oprire in zona lucrarilor.

Conducatorii auto sunt rugati sa circule cu maxima atentie in zonele mai sus mentionate si sa respecte cu strictete semnificatia indicatoarelor si a marcajelor rutiere.

De la aceeasi data, 08.07.2014, ora 10:00, statia de autobuze ,,Şos. Oltenitei'' (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasata pe Cal. Vacaresti dupa intersectia cu Sos. Oltenitei, sens Piata Unirii, respectiv statia ,,Piata Sudului'' (linia 634), amplasata pe Cal. Vacaresti, inainte de intersectia cu Sos. Oltenitei, sens terminal ,,ROMPRIM", se suspenda.

Totodata, autobuzele liniilor 634 si N103 vor efectua opriri pe Sos. Oltenitei in statia ,,Piata Sudului", corespunzatoare liniei 232, sensul spre Cal. Vacaresti, informează Municipalitatea, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, acest pasaj va reduce timpul de așteptare în trafic cu 75%.

Vezi aici: Cine va construi Pasajul subteran de la Piața Sudului

"Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de pietoni şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri sau ale poliţiei locale.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021/9544", anunţă Brigada Rutieră a Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Lucrarile la obiectivul „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului" presupun :

1. Realizarea unui pasaj subteran pe direcţia Calea Văcăreşti – Str. Niţu Vasile ;

2. Realizarea a patru pasaje pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si da alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai.
3. Realizarea legaturii pietonale prin pasaj subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.
4. Lucrari de modernizare a carosabilului si trotuarelor in intersectia Calea Văcăreşti – Sos. Olteniţei – Str. Niţu Vasile prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu cate doua benzi pe sens atat pe Calea Vacaresti cat si pe str. Nitu Vasile.
5. Refacerea liniei de tramvai existente atat pe Calea Vacaresti cat si pe Soseaua Oltenitei, precum si lucrari pentru liniile de troleibuz aflate in zona.

· Este cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri UE din Bucuresti, realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013.

· Pasajul rutier subteran prezinta avantaje pe multiple planuri:
- sporirea capacitatii de circulatie
- cresterea vitezei de deplasare a autovehiculelor
- micsorarea timpului petrecut in trafic
- siguranta circulatiei etc

· Realizarea pasajelor pietonale subterane reuseste sa elimine "conflictele la suprafata" dintre circulatia pietonala si circulatia auto. Astfel, realizarea acestora, concomitent cu realizarea pasajului, duce la cresterea timpilor de semaforizare pe culoarea verde, contribuind in acelasi timp la cresterea gradului de siguranta a circulatiei pietonale in intersectie.
· Intersectia Piata Sudului, prin pasajele subterane (rutiere si pietonale) care vor fi construite, va reprezenta un nod intermodal caracaterizat de o buna accesibilitate si de un transfer facil intre diversele moduri de transport care acced in acesta.

Etichete: lucrări, pasaj Piaţa Sudului, restricţii de circulaţie, Sectorul 4

0/7 COMENTARII
ion
08 iul 16:35
+0
VOTURI
-0
@Paul partea cu muritul se poate rezolva si cu cea cu isitu la pensie.
Acum sa fim seriosi daca nu se mai gaseste cineva gen Nicusor Dan sa conteste lucrarea ca vezi Doamne ce afecteaza nu stiu ce sau alte motive de genul asta.
Daca sunt lasati sa lucreze se va termina la timp.
Cris
08 iul 15:40
+0
VOTURI
-0
Bai, la Piata Muncii ce fac, frate, acolo?
Construiesc vreo centrala nucleara subterana?
altul
08 iul 09:34
+0
VOTURI
-0
La inaugurare, pe o pancarda lipida de pasaj: inceput in secolul 21, finalizat in 22.
Cris
07 iul 22:42
+0
VOTURI
-0
Finalizeaza acest pasaj pana la disparitia sistemului solar?
vlad
07 iul 20:04
+0
VOTURI
-0
Considerand ca la Piata Muncii ca sa schimbe 300 metri de sine si sa puna niste placi pe pasajul ala le-au dat termen 1 an si-l termina probabil in 2, ce sa asteptam de la Piata Sudului? 5-6 ani?
paul
07 iul 19:26
+0
VOTURI
-0
CAND MA GANDESC CA AM DOAR 36 ANI SI VOI MURI PANA VA FI GATA NU POT SA MAI SPUN CA MA BUCUR.DACA L-AR FACE SI EI IN URMATORII 40 ANI SA-L APUC SI EU CE RECUNOSCATOR AS FI....
Ahab
07 iul 16:40
+0
VOTURI
-0
"Încep lucrările la pasajul subteran de la Piața Sudului. Timpul de așteptare în trafic scade cu 75%"

V-a luat mult sa scoateti perla asta? Daca incep lucrarile, timpul de asteptare in trafic va creste cu 750%!!!
Ca doar stim cu totii cum se lucreaza cu Primaria. Azi nu facem nimic, maine ne mai plimbam pe acolo si tot asa, ca doar contractul e semnat, noi ne facem ca muncim ca banii vin oricum... Iar daca cineva doreste intreruperea contractului, lucrarile vor fi suspendate pe minim doi ani de zile, timp in care intersectia va ramane in stadiul de groapa de gunoi. Prostii din zona sa sufere, ca primarul "care nu va fi numit" o sa aiba alte lucrari de inceput...

Oprescule, sa-ti dea Dumnezeu sanatate dupa cum te zbati tu pentru proiectele astea!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE