Încep lucrările la podul de la Mărăcineni. SE ÎNCHIDE circulaţia pe sensul de mers către BucureştiPodul de la Mărăcineni, obiectiv strategic care leagă Muntenia de Moldova, se închide începând de joi pe sensul de mers dinspre Moldova spre Capitală. Decizia a fost luată miercuri după ce administratorul drumului, respectiv Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a avut o ultimă întâlnire cu transportatorii pe care i-a informat despre modul în care vor circula odată ce calea de acces către Moldova va fi restricţionată. De joi, întregul trafic se va desfăşura doar pe celălalt pod unde pe perioada week-endului vor fi restricţii pentru maşinile de mare tonaj.

Incep lucrarile la podul de la Maracineni. SE INCHIDE circulatia pe sensul de mers catre Bucuresti
Încep lucrările la podul de la Mărăcineni. SE ÎNCHIDE circulaţia pe sensul de mers către Bucureşti

Potrivit unui comunicat CNAIR, "începând de joi, vor demara lucrările de reparaţii la podul situat pe DN2, km 114+570, Mărăcineni, judeţul Buzău".

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţii este de aproximativ 130 de zile.

În urma consultărilor purtate cu reprezentanţii administraţiei publice locale, poliţiei rutiere şi a principalelor asociaţii profesionale ale patronatelor din transporturi, pe perioada desfăşurării lucrărilor, circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura astfel:

În zilele de luni până joi, inclusiv, circulaţia se va desfăşura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o bandă pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat şi dirijat de piloţi de trafic cu sprijinul poliţiei rutiere.

Crculatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, după cum urmează: - vineri între orele 10:00 - 22:00; - sâmbătă între orele 8:00 - 18:00; - duminică între orele 12:00 - 22:00.

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepţia vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricţionată şi în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează: 30 aprilie şi 1 Mai - între orele 12:00 - 22:00; 27 mai şi 28 mai (prima şi a doua zi de Rusalii) - între orele 12:00 - 22:00; 15 august (Adormirea Maicii Domnului) - între orele 12:00 - 22:00.

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfăşurării lucrărilor de reparaţii, participanţii la trafic pot utiliza următoarele rute alternative:

Pentru relaţia Buzău - Râmnicu Sărat:

- DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila - Grădiştea - Râmnicu Sărat;

- DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila - Măicăneşti: DN23B: Măicăneşti - Râmnicu Sărat;

Pentru relaţia Buzău - Tecuci - Focşani:

- DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila - Şendreni; DN25: Şendreni - Tecuci; DN24:Tecuci - Tişita; DN2: Tişita - Focşani;

Pentru relaţia Ploieşti - Focşani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

- DN1A: Ploieşti - Varianta Braşov; DN11: Varianta Braşov - Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc - Focşani;

Pentru relaţia Braşov - Focşani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul: DN11: Braşov - Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc - Focşani;

Pentru relaţia Braşov - Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone şi înălţimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

- DN11: Braşov - Chichiş; DN12: Chichiş - Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc - Comăneşti;DN2G: Comăneşti - Moineşti – Bacău.

Participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte indicaţiile piloţilor de trafic şi restricţiile instituite temporar.

Etichete: circulatie inchisa pod maracineni, CNAIR, compania de drumuri, lucrari reparatii pod maracineni, podul de la maracineni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE