Românii pot trimite bani pentru achiziționarea Cumințeniei PământuluiMinistrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunță luni, într-o conferință de presă, deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului".

Incepe subscriptia nationala pentru Cumintenia Pamantului
Începe subscripția națională pentru Cumințenia Pământului

''La ora 12.00 voi face o conferință de presă, la sediul Ministerului Culturii, în cadrul căreia se va anunța deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pâmântului. Vor fi prezentate datele conturilor deschise la băncile partenere, facilitățile fiscale oferite firmelor și persoanelor fizice, modalitățile prin care cetățenii vor putea depune, începând de astăzi, bani în contul subscripției naționale pentru achiziția operei de tezaur național 'Cumințenia Pământului' ", a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Alexandrescu.

Pe 16 martie, Guvernul a anunțat public intenția de a achiziționa sculptura "Cumințenia Pământului", una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi. Subscripția publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

Casa de licitații Artmark a renunțat la mandatul de reprezentare a proprietarilor operei "Cumințenia Pământului", actul oficial în acest sens fiind înregistrat la Ministerul Culturii în 10 martie, înaintea "începerii negocierilor cu noua comisie numită de Guvern și condusă de ministrul Culturii", a declarat pe 18 martie Alexandru Bâldea, managing partner Artmark.

 

La ora 12.00 voi face o conferință de presă, la sediul Ministerului Culturii, în cadrul căreia se va anunța deschiderea...

Posted by Vlad Alexandrescu on Monday, April 11, 2016

Etichete: constantin brancusi, constantin brancusi cumintenia pamantului, cumintenia pamantului, deschiderea oficială subscripției naționala, subscriptie nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE