Începe construcţia parcului de 18 milioane de euro. VEZI CUM VA ARĂTAContractul de finanţare a proiectului de modernizare a parcului Drumul Taberei a fost semnat, în septembrie anul trecut, de primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea, ambii colegi de partid în PDL.

"În aproximativ o lună vor începe lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei (n.r. - fostul Moghioroş)", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş. După cum a precizat edilul, noul parc ar trebui finalizat în toamnă.

Planurile primăriei includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, locuri de joacă pentru copii, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

Investiţia este estimată de autorităţile locale la aproximativ 18 milioane de euro, în sumă fiind inclusă şi achiziţia a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Tot în parcul Drumul Taberei, primarul Poteraş intenţionează să amenajeze un grup statuar în valoare de 2,3 milioane de euro, lucru contestat de mai mulţi cetăţeni din Sectorul 6 din cauza preţului.

Cum a apărut parcul Drumul Taberei

Parcul Drumul Taberei a fost realizat în perioada comunistă şi avea la înfiinţare o suprafaţă de 30 hectare. Aici, au fost amenajate, la fel ca şi în alte parcuri din Capitală, un teatru de vară pentru copii, apoi un lac pentru agrement, situat exact în centrul parcului. Lacul artificial are o suprafaţă de 1,18 hectare în centru fiind amplasată o fântână arteziana cu jocuri de ape.

În 1976, în fostul parc Moghioroş, se construieşte un ştrand format din 3 bazine, celebrul "Trei Ligheane" cum este cunoscut de bucureşteni, având o capacitate de 2500 de persoane. Pământul excavat atunci a fost folosit pentru modelarea unui deal artificial în jurul ştrandului.

Etichete: amenajare, constructie, Cristian Poteraş, Elena Udrea, lucrări, parc drumul taberei, pdl, realitatea, Sectorul 6

0/0 COMENTARII
mikos
08 Mar 23:36
+0
VOTURI
-0

Bai ma lasati cu ridicarea pe cele mai inalte culmi a lui Poteras si Udrea? Sa fim seriosi ca de cand are Poteras mandat avea timp sa amenajeze 10 parcuri nu unul. Sa nu fie tot un proiect de genul Piata Moghioros unde s-au daramat dughenele alea acum cativa ani si am sperat si eu ca in sfarsit vom avea o piata calumea. Au ridicat o aberatie de constructie metalica finalizata pe un sfert si asa a ramas..... Mai aruncati si voi un ochi in alte sectoare sa vedeti cum arata parcurile si pietele. Chiar si asa pe vremuri de criza se putea face ceva. Suntem pe ultimul loc noi si cu sectorul lui "care este". Nu sustin pe nimeni, toti fura, insa prin alte sectoare tot s-a mai facut cate ceva. Astia sunt si la guvernare si nimic nu se vede...isi alimenteaza firmele capusa cu banii nostri si mai au tupeul sa mai candideze. Felicitari celor care ii voteaza.

didi
08 Mar 16:27
+0
VOTURI
-0

ce sa faca si diaconescu asta, nu este bun de nimic, doar vorbeste si el aiurea.

LORENZO
08 Mar 16:23
+0
VOTURI
-0

Chiar trebuia facut si pasul asta... BV POTERAS !!!

ana
08 Mar 12:30
+0
VOTURI
-0

este bine ca avem bani sa contruim parcuri, este un lucru bun, pentru ca avem nevoie de aceste parcuri...foarte bine.

Vasilica
08 Mar 12:19
+0
VOTURI
-0

,,ambarcader și debarcader pentru bărci cu vâsle ,,Fratioare - ce lac mare este acolo de necesita si ambarcader si debarcader ( oricum cuvintele respective au acelasi sens )Parerea mea este ca in cele 18 milioane intra si un foraj ceva mai adanc pentru apa ( de , pentru lac , pentru fantani ) . Si daca de fojarul asta se lipesc si cei cu strandul .... nu o sa supere nimeni . Ca pe timpul lui nea Nicu era alimentat cu apa din reteaua publica ( apa de la robinet ) dar acum cred ca este scump si nu mai renteaza .......

Vasilica
08 Mar 12:10
+0
VOTURI
-0

,,Planurile primăriei includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spații verzi ( CE INSEAMNA REGENERARE SI CAT COSTA - IN PLUS CHIAR ERA VERDE PARCUL RESPECTIV ) din arealul total al parcului, construirea de trei spații de joacă pentru copii,( ERAU DEJA ) diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci și 245 de coșuri de gunoi (ERAU DEJA - TREBUIAU DOAR REPARATE ) și modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului ( TREBUIAU DOAR ASFALTATE PUTIN )Cred ca o sa fie ca in IOR azi pun pavele pe alei maine asfalteaza , poimanie iar pun pavele .

Cumva intra si ,, trei ligheane ,, in modernizare? Gurile rele spun ca tanti Nuti este implicata in exploatarea strandului.

marius
08 Mar 08:32
+0
VOTURI
-0

Fa ba primare o POLICLINICA, ceva , umflatu dracului ca te-ai dublat de cand esti primar !

Nu-ti mai ajung spagile, luate-ar dracu de imbuibat !

Traian Mitrica
08 Mar 05:32
+0
VOTURI
-0

Vai de capul vostru de postaci ai Udrei, rade lumea si cu kooorool de voi ma "comentatorule" de la #18,19,20,21

Costine, aveti contract cu astia din Modrogan ? :)

PS

Un grup statuar "Nutzy Plecoianka la mop si sarmale" se face in parc?

Voicu L
08 Mar 08:27
+0
VOTURI
-0

Sunt putoi d-astia tineri fara minte si cu mult timp liber, manevrabili.

Stau prin subsolurile pertidului si comenteaza ce li se spune.

Iar cand vor ajunge mari si vor vedea ca in loc de spital vor avea un parc, se vor duce sa se trateze in el cand vor fi bolnavi :))

Dai dr acului de idioti ! Isi merita soarta !

Iovanov
08 Mar 02:49
+0
VOTURI
-0

bravo !

Zaulet
08 Mar 02:46
+0
VOTURI
-0

Cel mai tare primar ! Bravo Poteras

marius
08 Mar 08:30
+0
VOTURI
-0

lol !

sa mori tu ? :)))

Mihalcea
08 Mar 02:44
+0
VOTURI
-0

Chiar aveam nevoie de un loc unde sa ne limpezim creierii ! bravo

george
07 Mar 18:59
+0
VOTURI
-0

"Modernizarea parcului Drumul Taberei va fi finanţată, în cea mai mare parte, din FONDURI EUROPENE" deci nu mai sariti in sus si "... ce face cu banii nostrii..." - face un parc pentru locuitorii din sec 6 , in mare parte cu fonduri europene. Bravo lui pentru ca a stiut sa atraga fonduri pentru locuitorii sec 6.

Olea
07 Mar 23:41
+0
VOTURI
-0

Sa mori tu ?!

Si de ce nu fac un spital atunci ? Ai idee cate sunt in sectorul 6 ?

Evident ca n-ai ! Esti doar un cirac oranj fara creier propriu si atat.

mihai
07 Mar 18:00
+0
VOTURI
-0

a avut o idee foarte buna Elena Udrea.succes in demararea proiectului

Maxx
07 Mar 23:40
+0
VOTURI
-0

sugi plua si tu si toti pupincuristii paltiti de mai sus .

mai dati va dreaq ca din cauza vuvuzelelor ca voi a ajuns tara in halul asta.

parca sunteti desprinsi din Caragiale, nenorocitilor !

Dorin
07 Mar 17:23
+0
VOTURI
-0

Si cainii maidanezi cand ii ia oameni buni ca am ajuns la disperare?

geo
07 Mar 23:33
+0
VOTURI
-0

A inceput sa ii ia. De la mine de pe strada au disparut cei 5 catei de care puteam sa trec doar cu o halca de carne.

Sandu
07 Mar 17:15
+0
VOTURI
-0

Foarte frumos! In schimb alt parc minunat, tot de comunisti edificat, Parcul Circului (Tonola) decade tot mai mult. Pe langa faptul ca administratia nu se ocupa de loc de acest "monument al naturii", suprafata i-a fost redusa cu aproape 1/4, prin incalcarea tuturor legilor din Romania care nu permit instrainarea terenurilor cu destinatie de zone verzi. Dupa scandalul Blocului turn cu 19 etaje care era cat p-aci sa sece lacul cu nuferi imperiali, acum aleile frumosului parc sunt barate de gardurile de sarma ale unui "proprietar" care nu tine de loc la sanatatea orasului. Probabil si acolo se va construi ceva urat si poluant. Multumesc, domnule Primar General !

dan
07 Mar 16:39
+0
VOTURI
-0

un proiect extraordinar. bravo Elena Udrea

mihai anghene
07 Mar 15:59
+0
VOTURI
-0

din cate stiu se construiesc in paralel si centre de sanatate pe langa parcul asta. sper doar sa le duca la bun sfarsit pe toate. multa bafta

Olea
07 Mar 23:41
+0
VOTURI
-0

da ?

da un exemplu !

cata88
07 Mar 14:37
+0
VOTURI
-0

datorita proiectului doamnei Udrea vom avea si noi bucurestenii un parc modern. cu astfel de proiecte ne vom transforma incet incet intr-o capitala europeana.

Costel
07 Mar 14:49
+0
VOTURI
-0

Propunem un BUST al doamnei udrea in parc. Pe un soclu asa, sa nu ajunga cainii la sfarcuri, doar sa poata sta porumbeii!

Costel
07 Mar 13:08
+0
VOTURI
-0

257,14 euro pe metrul patrat!!! Hai baieti ca se poate! Nici marmura de Carara daca pui in tot parcul nu costa atat. Si cand ne gandim ca e doar iarba...

Horia I.
07 Mar 12:42
+0
VOTURI
-0

Comentariile 5-6-7-8 sunt scrise de acelasi individ.

Amice,cati bani iei sa scrii comentarii tampite ? Macar schimba-ti stilul.

Esti penibil !

Antonia
07 Mar 12:21
+0
VOTURI
-0

Un proiect grandios, bucurestenii merita din plin!

Felicitari tuturor inclusiv d-nei Udrea, care nu uita de oameni!

Darius
07 Mar 12:19
+0
VOTURI
-0

Felicitari d-na Udrea!

Sunteti printre putinnii politicieni care doriti sa trasformati Capitala in una europeana!

Ioana Alexandra Ghinda
07 Mar 13:11
+0
VOTURI
-0

Da...o capitala europeana...hai sa nu exageram, de cainii maidanezi se mai ocupa cineva in afara de Sectorul 1? Salubrizarea in Sectorul 5 este la pamant si noua ne arde de parcuri?

andre
07 Mar 11:28
+0
VOTURI
-0

Iuhuuu, abia astept :x

george
07 Mar 11:22
+0
VOTURI
-0

Multumim Cristian Poteras pentru cel mai bun sector al Capitalei

Olea
07 Mar 23:43
+0
VOTURI
-0

In ce sens ?

In sensul furaciunilor, presupun !

theodora
07 Mar 11:15
+0
VOTURI
-0

Mie mi se pare o initiativa foarte buna. Mergeti si in alte capitale europene si veti vedea ca parcurile sunt printre principalele atractii. Copii trebuie sa se dezvolte, sa aiba unde sa se joace. Plimbarile, activitatiile in aer liber inseamna sanatate. Nu poate sa le faca pe toate odata. Bravo Cristian Poteras.

Horia I.
07 Mar 12:40
+0
VOTURI
-0

Inaintea spitalelor ? A Creselor ? Azilelor ?

Esti cu toate mintile acasa ?

Sigur nu esti insusi primarul Poteras undercover ?

Atitudini
07 Mar 09:41
+0
VOTURI
-0

Inca o magarie. Proiect tipic dambovitean - fara discutii, fara dezabatere, fara implicarea comunitatii - desi, cica e facut pentru comunitate.Iar suma... nici nu are rost sa o mai comentez! Echivaleaza cu necesarul pentru infiintarea si intretinerea pentru 8 ani a unei suprafete de padure intre 3.100 si 9.800 de hectare...HOTIE PE FATA! Si din fonduri europene! Stim cu totii cine va da banii inapoi peste cativa ani...

Voicu L
07 Mar 10:16
+0
VOTURI
-0

CORECT !!!Atata timp cat sunt banii comunitatii, de ce NU este intrebata comunitatea ce isi doreste cu adevarat ?

Poate vrea un azil de pensionari, un spital, ori un orfelinat !

Sunt multe lucrui pentru binele sectorului ce se pot face cu banii aia; NU PARCURI !

Parcurile aduc bani cu nemiluita in buzunarele lor, stim cu totii asta !

COMUNITATEA TREBUIE SA AIBA UN CUVANT DE SPUS IN CHELTUIREA BANILOR !!!

Vasile
07 Mar 13:31
+0
VOTURI
-0

E simplu, faceti cat mai multe daca sunt din banii UE. Cat mai multe. Nu va luati dupa carcotasi.Repet : Cat mai multe din banii europeni.

heo
07 Mar 09:17
+0
VOTURI
-0

Cu banii aia faceau un spital !

Nu stiu prea multe spitale in sectorul 6.

Numai c de l aspitale nu se putea fura, asa-i Udrea ? Poteras ?

In Spital nu poti planta milioane de flori pe care sa le schimbi peste o luna iarasi si sa castigi din nou.

ola
07 Mar 09:22
+0
VOTURI
-0

Just !

Astia inchid spitale si cu banii aia fac parcuri :))))

mariana
08 Mar 02:48
+0
VOTURI
-0

Plimbari, aer curat, exact ce aveam nevoie.intr o locatie deosebita! Felicitari

marius
07 Mar 08:39
+0
VOTURI
-0

18 milioane euro? astia sunt nebuni. cat fura PDL din magaria asta? adica amenajarea parcului va costa 1 mil euro si restul vor merge in campania electorala. Nu mai fura, Poteras!

popescu
08 Mar 02:40
+0
VOTURI
-0

in loc sa apreciati ca se gandeste la noi si chiar face ceva...ar trebui sa va fie rusine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE