Începe Festivalul Peştelui în Capitală: 10.000 de scrumbii la grătar, pe plită sau în saramurăIubitorii de pește sunt invitați de joi până duminică, în Parcul Național, la "Tradiții de Florii și Ospăț cu Scrumbii", cel mai mare festival de profil din Capitală, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Incepe Festivalul Pestelui: Bors de peste, gatit intr-un ceaun de 200 de litri, in Capitala (Foto romanialibera.ro)
Începe Festivalul Peştelui: Borş de peşte, gătit într-un ceaun de 200 de litri, în Capitală (Foto romanialibera.ro)

Scrumbia, dar și un cozonac de 40 de kilograme, plus o pască de 25 de kilograme vor fi "vedetele" festivalului.

"Surpriza și vedeta festivalului va fi scrumbia, trufandaua sezonului, pește rafinat și extrem de sănătos ce va fi prezent în toate zilele festivalului sub toate formele: pe grătar, pe plită, în saramură, afumată sau marinată! Peste 10.000 de scrumbii vor fi pregătite", se precizează în comunicat.

Festivalul "Tradiții de Florii și Ospăț cu Scrumbii" are loc cu ocazia sărbătorii de Florii, a doua dezlegare la pește din postul Paștelui.

Organizatorii vor pregăti, alături de scrumbie de Dunăre, păstrăv, știucă, macrou, file de crap, doradă, chefal.

La festival se vor găsi și preparate inedite — paella cu fructe de mare, frigărui de creveți, calamari, raci, tentacule de caracatiță, raci, rechin, pește spadă și scoici.

Pe lângă preparatele gătite la fața locului, vor mai fi și zacuscă de pește, pește în saramură sau afumat.

Nu vor lipsi produsele de post, dar și dulciuri, brânzeturi, afumături, pâine de casă și plăcinte, precum și decorațiuni și articole de artizanat.

Sâmbătă se vor pregăti cozonacul uriaș și pasca.

Etichete: Bucureşti, festival bucuresti, festivalul scrumbiei, scrumbie

0/1 COMENTARII
vlad
05 Apr 10:23
+0
VOTURI
-0
Mda, site-ul asta e pe moarte, nici nu stiu daca mai are sens sa intram.... 2 stiri in top 10? adica 2 stiri adaugate in ultimele 24 de ore? Probabil nu mai e nimic de scris despre orasul asta, cu noua administratie PSD totul merge impecabil.

Cat despre festivalul asta ridicol, eu sincer nu am curajul sa mananc de la tarabe din astea puse in parcuri. Cine ii verifica si reglementeaza? cat de proaspat e pestele asta? N-avem idee, la risc presupun. Si nu cumva sa va uitati cum se prepara lucrurile pe-acolo si cum arunca gunoiul in Parcul National...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE