Începe licitaţia pentru extinderea MAGISTRALEI 5 de METROU pe secţiunea Eroilor-IanculuiMinisterul Transporturilor va demara până la începutul lunii noiembrie licitaţia pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe secţiunea Eroilor-Iancului, lucrările urmând ca lucrările să fie finalizate cel mai probabil în 2021, a declarat duminică ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, la un eveniment organizat de Metrorex.

Lucrările la primul tronson al magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei - Eroilor, sunt în prezent în stadiu avansat, iar termenul de finalizare este jumătatea anului viitor, a declarat săptămâna aceasta directorul tehnic al Metorex, Ionel Oprea, potrivit news.ro.

"Vom demara până la începutul lunii noiembrie procedura de licitaţie pentru proiectare secţiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor - Piaţa Iancului. Această procedură va dura şase luni - nouă luni, apoi licitaţia propriu-zisă. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de construcţie de 36 de luni", a spus Buşe.

Potrivti termenelor înaintate de către ministru, lucrările la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate în circa cinci ani.

"Este foarte probabil ca în 2021 să avem nu numai magistrala 6, ci şi magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura parta aceasta de licitaţii şi proiectare", a mai spus ministrul.

Joi, magistrala 6 de metrou, dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, a trecut de o nouă etapă, după ce consilierii generali ai municipiului Bucureşti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro şi care va fi finanţat din fonduri europene, ar urma să fie finalizat în 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 staţii şi o lungime de 14 kilometri.

Etichete: lucrari metrou bucuresti, magistrala 5 de metoru, magistrala 5 de metrou, metrou, metrou bucuresti, metrou Eroilor-Iancului

0/1 COMENTARII
Metroflex
03 Oct 10:03
+0
VOTURI
-0
Aloooo, DNA-ul! Atentie la astia ca iar vor sa faca nasoale! Poate se deschide o ancheta si pentru a afla de ce Metrorex tine in subterane zeci de trenuri IVA modernizate (albastre) care au fost modernizate pe bani publici dar nu au circulat niciodata!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h