Începe modernizarea CINEMA FAVORIT: De la clădirea în paragină la sală de spectacole versatilă FOTOMODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Modernizarea CINEMA FAVORIT a fost anunţată acum mai bine de patru ani de fostul primar, Cristian Poteraş, După aproape un mandat întreg la Sectorul 6 al actualului edil Rareş Mănescu, lucrările de reabilitare a fostei glorii a cinematografiei româneşti tot nu au început. Însă autorităţile locale dau acum asigurări că au făcut toate demersurile necesare pentru a da startul lucrărilor. În prezent, din clădirea cu scaune de pluş ale cinematografului a mai rămas doar o ruină cu geamuri sparte, după ce hoţii au furat tot ce se putea din ea, imobilul fiind plin de gunoaie, părăsit chiar şi de oamenii străzii din cauza stării jalnice în care se află. B365.ro vă prezintă mai jos un tur virtual al cinematografului Favorit aşa cum este el acum şi cum ar urma să arate la finalul lucrărilor de modernizare. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. După ce a fost amânată ani la rând, fie din cauza procedurilor birocratice, fie din cauza lipsei de implicare a autorităţilor, modernizarea cinematografului Favorit pare să fi intrat în linie dreaptă. Asta după ce, mai multe organizaţii non-guvernamentale au organizat nenumărate proteste în stradă şi la primărie, sub presiunea grupurilor de iniţiativă civică cerându-se ca cinematograful să fie redat comunităţii. 

Încă de când a preluat mandatul de primar în 2012, Rareş Mănescu (PNL) a promis că va demara lucrările de modernizare la ceea ce a fost al doilea cinematograf din Bucureşti, după Patria. Au trecut patru ani de atunci şi, în sfârşit, clădirea a intrat în posesia administraţiei locale, după ce a trecut din administrarea RADEF (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm) în cea a Primăriei Capitalei şi apoi a Primăriei Sector 6. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Numai că vremea s-a scurs până acum în defavoarea imobilului. Acesta s-a degradat tot mai mult între timp, fiind acum doar o ruină: cu geamuri sparte, pereţi scorojiti şi un adevărat depozit de gunoaie menajere. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Din sala cu scaunele de pluş roşu de altădată a rămas acum doar "un schelet", printre fiarele căruia nu mai trec nici măcar oamenii străzii care obişnuiseră să îşi facă veacul aici. 

Mai multe imagini ale actualului cinema Favorit găsiţi în galeria foto de mai sus. 

Starea deplorabilă a fostului cinema nu este nici pe placul locuitorilor din Drumul Taberei. Oamenii spun că imobilul a ajuns un focar de infecţie în zonă. "Uitaţi şi dumneavoastră ce e acolo: sticle, PET-uri, resturi de tot felul. Mare păcat că s-a ajuns aici. Sper să mai prind şi eu după ce va fi refăcută", a comentat o bucureşteancă trecută de prima tinereţe în timp ce fotografiam clădirea în ruină. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Tot acest peisaj insalubru ar urma să fie schimbat, anunţă autorităţile locale care spun că lucrările de modernizare ale CINEMATOGRAFULUI FAVORIT vor începe în numai câteva luni. 

"În acest moment suntem în faza de avizare în vederea obţinerii autorizaţiilor necesare. Lucrările se estimează că vor fi demarate în al doilea semestru al anului. Se vor realiza: amenajări de teren, organizare de şantier, lucrări diverse", a precizat pentru B365.ro Primăria Sectorului 6. 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Conform sursei citate, pentru începerea lucrărilor de modernizare a CINEMATOGRAFULUI FAVORIT administraţia locală a bugetat în acest an suma de 7,9 milioane lei, lucrările urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei ani. 

Cum va arăta la finalul lucrărilor de modernizare CINEMATOGRAFUL FAVORIT

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Potrivit studiului de fezabilitate (SF) întocmit de proiectanţi, Centrul Cultural European Favorit, aşa cum se va numi ulterior, va fi dotat cu sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte, capacitatea minimă propusă fiind de 700 de locuri şi o scenă de 120 mp, concurând astfel cu marile săli de spectacole ale Capitalei. Dedesubt, urmează să fie amenajată o zonă destinată orchestrei.

Sursa foto: arh. Radu Teacă

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfăşura pe o suprafaţă de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul. B365.ro a scris despre toate funcționalitățile Centrului Cultural European Favorit aici.  

Fosta glorie a cinematografiei româneşti va primi o nouă faţă. VEZI CUM VA ARĂTA 

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Noua clădire va beneficia de instalaţie de control acces şi antifurt, internet wireless, iar ecranul cinematografului va fi acţionat electric. În plus, spectatorii vor avea parte de efecte speciale cu fum şi ceaţă, plus un sistem surround de sonorizare în plafon şi pereţi. Sălile de conferinţe vor fi şi ele de ultimă generaţie, în dotări fiind incluse sisteme audio cu căşti wireless. Pereţii amovibili (mişcători) vor permite organizatorilor să dimensioneze sălile în funcţie de necesităţile clienţilor astfel încât, la spectacolele de mare anvergură, să poată fi suplimentat numărul de locuri. În plus, construcţia va fi prevăzută cu adăpost de apărare civilă, la subsol. Detalii despre structura organizatorică a clădirii găsiţi aici.  

Cinema FAVORIT va fi dărâmat, iar noul centru cultural va fi construit de la zero

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Din vechea clădire a cinematografului "Favorit" nu va rămâne mare lucru, noua construcţie păstrând practic doar câţiva pereţi de legătură cu subsolul, după cum spune arhitectul Radu Teacă, cel care a conceput noul design al viitorului Centru Cultural Favorit. 

"Imobilul, așa cum era el, nu merită să fie restaurat – nici ca funcționalitate, nici ca spații suplimentare pe care le presupune un centru destinat comunității. Nici structura veche a clădirii nu ar mai avea valoare, fiind realizată înainte de normativele din '77", a argumentat arhitectul Radu Teacă. Acesta a menţionat că, totuşi, e posibil să se păstreze vechea firmă a cinematografului, care va fi expusă în holul de primire al noului mall cultural.

MODERNIZARE CINEMATOGRAF FAVORIT. Costurile pentru amenajarea Centrului Cultural favorit se ridică la aproximativ 8 milioane euro, conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobaţi în anul 2012. 

Etichete: cinematograf Favorit, cladire parasita, lucrări, mall cultural, modernizare cinema favorit, sala versatila de spectacole, Sectorul 6

0/2 COMENTARII
Cris
08 apr 17:46
+0
VOTURI
-0
Acest nou cinematograf multifunctional este un adevarat KITCH arhitectural. Uitati-va si voi cum arata - ca o sulla retezata de la mijloc. Pe langa acest proiect, Casa Poporului, in toata hidosenia ei, e opera de arta.

Arhitecti din Romania - treziti-va, frate! Mai lasati-le dreak de betoane, v-au intunecat mintea si nu mai ganditi coerent.
Secundarul General
08 apr 08:20
+0
VOTURI
-0
De fiecare data inainte de alegerile locale, incepe modernizarea CINEMA FAVORIT. But nobody gives a shit about it.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE