Începe Târgul de pâine, la București. UNDE se va desfășuraPrimăria Sectorului 2, prin Centrul Cultural Mihai Eminescu, organizează în perioada 28-30 septembrie 2018, cea de-a XVII-a ediție a "Târgului de pâine", un festival dedicat tradițiilor și obiceiurilor legate de producerea pâinii, de la culesul spicelor de grâu, până la coacerea pâinii tradiționale.

Incepe Targul de paine, la Bucuresti. UNDE se va desfasura
Începe Târgul de pâine, la București. UNDE se va desfășura

În cadrul evenimentului, ce se va desfășura în Parcul Național, vor fi prezentate o serie de demonstrații practice de realizare a pâinii la cel mai vechi cuptor de pâine, țestul, precum și la cuptoare tradiționale pe vatră, cei prezenți putând degusta, gratuit, mostre din aceste produse.

Peste 40 de producători și meșteri tradiționali vor expune, spre vânzare, diverse produse de panificație, dar și alte bunuri, specifice unui început de toamnă în gospodăria tradițională românească. Meșterii populari vor aduce o serie de obiecte specifice gospodăriei sau de artizanat tradițional: ceramică, linguri și alte cioplituri în lemn, ouă încondeiate, îmbrăcăminte.

Festivalul va cuprinde o serie de expoziții tematice intitulate generic "Drumul pâinii", care vor prezenta publicului prezent unelte agricole folosite în ultimul secol și produse de panificație specifice unor momente din viața țăranului român, completate de momente artistice legate de tradiții străvechi ale secerișului, dansuri tradiționale și spectacole folclorice.

Programul de vizitare va fi între orele 10.00-19.00, accesul publicului fiind gratuit.

Etichete: centrul cultural mihai eminescu, drumul painii, Parcul Naţional, Sectorul 2, targ de paine

0/2 COMENTARII
danubius
30 sep 10:18
+0
VOTURI
-0
Care ”targ de paine” bai panaramelor?!
Am fost ieri (sambata 29.09.2018) si am luat..mere! Paine ioc. Erau cateva personaje imbracate ”popular” ce se dadeau de ceasul mortii sa aprinda focul la un cuptor si la niste testuri. In rest, dulciuri (de patiserie) cele gasesti peste tot in piete, mezeleuri ”traditionale” si alte facaturi de-astea.
vlad
25 sep 11:36
+0
VOTURI
-0
Aham, pai probabil nici nu mai schimba tarabele sau vanzatorii de la festivalul bunului gust de saptamana trecuta. Acelasi kitsch urias, aceeasi mizerie de nedescris. Cum sa stai sa mananci intre maldare de gunoaie??? Cum sa accepti sa distruga saptamanal parcul ala? Care si el in sine este o mizerie si nu a fost amenajat de la infiintare>

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE