Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei ce modifică kilometrajul maşinilor, conform unui proiect PNLUn nou proiect legislativ depus de un grup de parlamentari PNL prevede că înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor ar putea fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Inchisoare de la 2 la 5 ani pentru cei ce modifica kilometrajul masinilor, conform unui proiect PNL
Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei ce modifică kilometrajul maşinilor, conform unui proiect PNL

Șoferii găsiți vinovați de "înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor" ar putea sta după gratii până la 5 ani, potrivit unei noi inițiatuve legislative.  "Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului", se arată în proiectul legislativ, citat de gandul.info.

Iniţiatorii susţin, în expunerea de motive, că urmăresc descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice. "În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat", susţin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboş, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

Senatul este prima cameră sesizată.

Etichete: închisoare, înşelăciune, masina, pedeapsă, PNL, proiect, şofer

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE