Incidente între jandarmi și protestatari, duminică seară, în Centrul BucureștiuluiOpozanţii proiectului minier au blocat circulaţia pe mai multe bulevarde din centrul Capitalei şi s-au împins cu jandarmii, atunci când au încercat să ajungă la Parlament. Spre finalul mitingului, jandarmii au trecut la legitimarea unor protestatari, care probabil se vor alege cu amenzi, relatează realitatea.net.

Protest la Parlament fata de tergiversarea lucrarilor in Comisia speciala Rosia Montana
Protest la Parlament faţă de tergiversarea lucrărilor în Comisia specială Rosia Montana
Foto: Rezistenta Urbana

Protestatarii se tem că proiectul ar putea fi adoptat tacit de Parlamentul României, cu toate că a primit un aviz negativ de la comisia specială, relatează realitatea.net.

Proiectul minier de la Roşia Montană nu a fost retras încă din dezbaterea Parlamentului şi, cred manifestanţii din stradă, ar putea fi adoptat tacit de către Senat peste 10 zile, deşi comisia specială a dat un aviz negativ.

Cel puţin o mie de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti. Ciocnirile au avut loc în momentul în care protestatarii au încercat să se apropie de Palatul Parlamentului, iar jandarmii i-au împiedicat. 

După ce mai multe bulevarde au fost blocate succesiv, iar circulaţia rutieră a fost perturbată, jandarmii au trecut la legitimarea protestatarilor pe o străduţă din zona Parcului Cişmigiu. Nu i-au mai lăsat să plece, până ce nu i-au legitimat, unul câte unul. Cei legitimaţi se vor alege cel mai probabil, cu amenzi.

Opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană şi-au dat întâlnire şi luni, 18 noiembrie, ora 18,30, în Piaţa Constituţiei, pentru a atrage atenţia parlamentarilor cu privire la revendicările lor.

Jandarmii i-au oprit pe protestatari în zona Parcului Cişmigiu şi le-au cerut să se legitimeze

Jandarmii au oprit marşul pe Bulevardul Regina Elisabeta, în zona Parcului Cişmigiu, le-au spus protestatarilor că participă la o adunare publică nedeclarată, că au încălcat în mod repetat normele legale şi le-au cerut să pregătească actele de identitate pentru a se legitima.

Protestatarii le-au spus jandarmilor că sunt penibili, că i-au oprit abuziv şi că le sunt încălcate drepturile, scandând "Jandarmeria apără hoţia" şi "Libertate". În timp ce jandamii se pregăteau să îi legitimeze, manifestanţii au ascultat melodia "Don't worry, be happy".

Strada Elie Radu, pe care au mers protestatarii spre Bulevardul Regina Elisabeta, a fost blocată de forţele de ordine în ambele capete.

Circulaţia pe Bulevardul Regina Elisabeta a fost reluată, în zonă fiind echipaje de poliţie şi maşini de intervenţie ale Jandarmeriei.
La ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii îi legitimează pe protestatarii aflaţi în zona Parcului Cişmigiu şi pe trotuarele de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Etichete: proteste, rosia montana

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE