INCREDIBIL! Primăria Bucureşti, pusă să demoleze un pasaj construit în proporţie de 40%



Lucrarile la Pasajul suprateran de la Ciurel au fost finalizate in proportie de 40%. Numai că, Tribunalul Bucuresti cere demolarea lucrarii printr-o decizie care poate fi insa atacata cu recurs.

Procesul a fost pornit de un proprietar din zona, Danes Mihai, nemultumit de faptul ca piciorul podului se inalta la cativa metri de fereastra casei lui, iar primaria nu il expropriaza.

Lucrarea ar putea fi blocata insa, deoarece Tribunalul Bucuresti a anulat pe 30 octombrie autorizatia de construire a pasajului, dar decizia nu e definitiva. "Instanta dispune anularea autorizatiei de construire nr. 2/27.01.2014 emisa de PMB. Dispune desfiintarea lucrarilor efectuate in baza autorizatiei de construire nr. 2/27.01.2014 Cu recurs in 15 zile de la comunicare", se arata pe portalul instantelor de judecata.

Mihai Danes a castigat in instanta, in iulie 2012, si anularea primei autorizatii de construire a pasajului, emisa de municipalitate in regim de urgenta, desi nu era cazul. In noiembrie 2013, sentinta a devenit definitiva. Primaria a emis o alta autorizatie, Danes a atacat-o si pe aceasta in instanta, iar la inceputul anului 2014 a fost emisa si cea de-a treia, in baza careia se lucreaza acum, dar care a fost si ea anulata in urma cu cateva zile, scrie Hotnews. 

Etichete: demolare, pasaj ciurel, pasaj construit în proporţie de 40%, Primăria Bucureşti

0/14 COMENTARII
nicoleta
13 Nov 19:58
+0
VOTURI
-0
Cautam colaboratori, persoane serioase care doresc sa-si imbunatateasca venitul, chiar sa-si castige libertatea financiara! Se lucreaza de acasa , 2-3 ore/zi, sau chiar full time, fiecare decide pentru el. Se ofera contract. Piata de carte on line este in continua dezvoltare, iar veniturile d-voastra pot fi in crestere libera alaturi de noi. Este nevoie de un PC conectat la internet. Se sigura training gratuit sub forma unor lectii pe e-mail. Acest propiect mondial promoveaza piata de carte electronica. Pentru toti cei interesati, trimite-ti mail cu subiectul “Detalii” la adresa: miauti65@yahoo.com
ilie
13 Nov 14:34
+0
VOTURI
-0
De-aia romanii sunt in secolul 12 nu in 21.
alx
13 Nov 14:33
+0
VOTURI
-0
Completare la primul meu comentariu (nu a aparut in intregime):
"proiectul nu are studiu de trafic, singurul studiu in acest sens fiind JICA, un studiu realizat de japonezi in 2000 si care nu recomanda acest proiect drept o solutie viabila."
alx
13 Nov 14:31
+0
VOTURI
-0
Comentariul unui cititor (Sabin Chiricescu): "Va recomand sa cititi studiu “The comprehensive urban transport study of Bucharest city and its metropolitan area” (JICA 2000), cel mai detaliat studiu de trafic realizat pana acum pentru Bucuresti care nu recomanda acest proiect (acest proiect a fost inclus in trei din cele patru alternative analizate cost-performanta). Si care evident ca recomanda in primul rand finalizarea soselei de centura."
alx
13 Nov 14:30
+0
VOTURI
-0
"Cetatenii din zona si societatea civila au declarat in nenumarate randuri ca se opun proiectului din urmatoarele motive:

- este inutil, existand variante mai ieftine si care s-ar putea realiza mult mai rapid. "Printre solutii se numara realizarea unei strapungeri care sa continue strada Preciziei pana in centura Capitalei, realizarea unei strapungeri pe strada Liniei, unde se afla o cale ferata abandonata si unde nu ar fi nevoie de expropieri pentru realizarea drumului pana la centura. O alta solutie ar fi realizarea unei strapungeri in continuarea bulevardului Timisoara, aceasta ar avea cateva sute de metri pana la centura si s-ar putea realiza foarte rapid. Toate aceste rute alternative ar duce la decongestionarea bulevardului Iuliu Maniu, fara sa fie nevoie de acest proiect megalomanic (drumul expres spre autostrada A1, n.r.)", a declarat Victor Rausse, unul dintre cetatenii afectati de proiect.

- nu va duce la rezolvarea problemelor de trafic, aglomerand centrul Capitalei. "Acest PUZ decongestioneaza intr-adevar bd-ul Iuliu Maniu, dar va conduce tot traficul spre centrul Capitalei, deoarece soferii care vin de pe A1 si de pe soseaua de centura vor trece podul de la Ciurel, vor merge pe Splaiul Independentei si vor trece prin zona Unirii spre autostrada Bucuresti - Constanta. De asemenea, drumul va crea o descarcare majora pe soseaua Virtutii, un drum important care leaga Drumul Taberei de nordul Capitalei", a mai declarat Rausse."
Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20584091-fotogalerie-situatie-incredibila-bucuresti-pasajul-ciurel-construit-proportie-40-dar-tribunalul-obliga-primaria-demoleze-construit.htm

- trece la doar 7 metri de uzina de apa de la Rosu, unde sunt niste bazine imense de apa descoperite pe care smogul facut de masinile de pe drum le vor polua.

- proiectul nu are studiu de trafic, singurul studiu in acest sens fiind JICA, un studiu realizat de japonezi in 2000 si
abc
13 Nov 13:49
+0
VOTURI
-0
locuiesc pe Virtutii si ar trebui sa cer desfiintarea acestei "sosele" . Este generatoare de zgomot si poluare peste limitele legal admise. Soseaua virtutii ar trebui inchisa traficului de tranzit si deschisa traficului local si pietonal.

cine imi poate da detalii despre modul in care pot face asta il rog sa o faca public in zona comentariilor aferente acestei stiri. Multumec.
abc
13 Nov 13:20
+0
VOTURI
-0
cmon ...
"piciorul podului se inalta la cativa metri de fereastra casei lui, iar primaria nu il expropriaza."

pai la cativa metrii de fereastra mea este un bulevard aglomerat ... ar trebui sa cer desfiintarea bulevardului ... sa il faca prin alta parte ....
qaaa
13 Nov 12:19
+0
VOTURI
-0
Ce tara de oameni de kkt..lucrearea asta ar fi degrevat tot cartierul militari de traficul de tranzit spre Pitesti. Iar aici nu-i vina idiotului ala ci din nou a sistemului. Oprim evoluatia din caua unui idiot.
vlad
13 Nov 08:59
+0
VOTURI
-0
Felicitari omului ca lupta si nu inghite asa ceva!!! Daca se da decizie definitiva si tot nu-l expropriaza, este clar rea intentie. Trebuie sa intre DNA-ul pe fir, abuz in serviciu, incompetenta, ce mai vreti voi!! Asta fara sa comentez utilitatea podului asta... care face mult mai mult rau decat bine.
Cris
13 Nov 08:59
+0
VOTURI
-0
Era imposibil sa nu apara un cretin cu un raht de proprietate la piciorul podului. Sa-l despagubeasca, frate si sa ne lase...
zzz
13 Nov 08:15
+0
VOTURI
-0
cmon ... mie imi trece pe la geam Virtutii si drept sa iti spun e un cosmar ...(claxoane,zgomot de motoare, poluare ) ... si asta tocmai pentru ca nu este alta legatura cu nordul decat pe aici sau pe centura ...
trebuie facute poduri, pasaje sau ceva care sa rezolve si problemele vestului vizavi de legatura cu celelalte parti ale orasului.
Relu
12 Nov 21:41
+0
VOTURI
-0
SOC! GROAZA! NU ITI VINE SA CREZI! Primaria Bucuresti isi bate joc de cetateni! PMB sfideaza legea! acesta trebuia sa fie titlul articolului. Azi este Ciurel-A1, maine poate fi casa voastra. Morala povestii cu Danes si PMB este ca PMB trebuie sa isi respecte cetatenii nu sa isi bata joc de ei. Deocamdata noi platim salariile lor nu ei noua.
Danes
12 Nov 20:40
+0
VOTURI
-0
Danes merita sa ajunga in armatura podului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h