Inculpaţii din DOSARUL ROMPREST, plasaţi în arest la domiciliuCele 15 persoane arestate preventiv în luna mai în dosarul Romprest au fost plasate în arest la domiciliu, având interdicția de a lua legătura cu omul de afaceri Florian Walter, urmărit internațional. Decizia instanței este definitivă.

Inculpatii din DOSARUL ROMPREST, plasati in arest la domiciliu (Foto cetateanul.net)
Inculpaţii din DOSARUL ROMPREST, plasaţi în arest la domiciliu (Foto cetateanul.net)

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova i-a plasat, la data de 7 octombrie, în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile pe cei 15 inculpați arestați în dosarul Romprest, măsura fiind menținută, luni, de Curtea de Apel Ploiești, care a dispus față de aceștia și obligația de a nu se apropia și de a nu comunica cu omul de afaceri Florian Walter în mod direct sau indirect, pe nicio cale.

Un număr de 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploiești, la începutul lunii iunie, în dosarul Romprest, care vizează fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat, printre acestea aflându-se și unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești, Nicolae Capră, potrivit Agerpres.

Anchetatorii au dispus disjungerea cercetărilor față de omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei Romprest, care este dat în urmărire, pe numele său fiind emis mandat de arestare în lipsă.

Walter a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai, iar IGPR a anunțat că el a fost localizat în Emiratele Arabe Unite și că autoritățile au demarat procedurile în vederea extrădării sale în România.

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012 — 2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăți și utilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite.

Etichete: arest la domiciliu, Florian Walter, Romprest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h