Indemnizaţia pentru creşterea copilului, majorată la 85% din venitul netCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, începând cu 1 octombrie 2012. 


Parintii care au avut venituri 12 luni in ultimii 2 ani anteriori nasterii ar putea lua indemnizatie
Parinţii care au avut venituri 12 luni în ultimii 2 ani anteriori naşterii ar putea lua indemnizaţie

Mamele care vor naşte după 1 octombrie vor primi o indemnizaţie de creştere a copilului de 85% din salariul net, încasat în ultimele 12 luni. Indemnizaţia acordată este cu 10% mai mare decât cea stabilită anterior.

Dacă mamele vor alege să stea acasă timp de un an, acestea vor primi 85% din salariul net, în limita a 3.400 lei lunar, iar cele care vor sta în concediu maternal timp de doi ani vor primi 85% din venitul net, în limita a 1.200 lei lunar. De asemenea, deputaţii au stabilit ca femeile care au ales să stea acasă doi ani, dar decid ulterior să se întoarcă mai devreme la muncă, să încaseze stimulentul de inserţie de 500 lei lunar, chiar dacă iniţial au hotărât că vor să rămână acasă în primele 24 de luni de la naşterea copilului.

Proiectul de lege prevede şi o altă schimbare: concediul de creştere a copilului şi indemnizaţia vor fi acordate şi pentru familiile cu mai mult de 3 copii. 

Totodată, proiectul de lege prevede flexibilizarea posibilităţilor de plată a beneficiarilor de ajuror social pentru cei care au de plătit taxe şi impozite locale, implicând flexibilizarea perioadei în care sunt obligaţi la plata acestor impozite şi taxe, potrivit Realitatea.net.

Toate grupurile parlamentare şi-au manifestat acordul pentru aceste prevederi ale proiectului de lege, inclusiv grupul PDL, anunţând că vor vota "pentru" la sesiunea de vot final.

Proiectul de lege reprezintă o prioritate legislativă, fiind dezbătut în procedură de urgenţă.

Camera Deputaţilor este forul decizional, iar proiectul de lege urmează să intre în sesiunea de vot final a Camerei.Etichete: creştere, octombrie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE