Indicaţiile lui Băsescu pentru candidaţii MP din Bucureşti. Proiectele în care vrea "ordine"Preşedintele partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, le-a cerut candidaţilor partidului la primăriile din Bucureşti să includă în programele electorale cuvântul "ordine", dând exemplul unor proiecte în care trebuie pusă ordine, cum ar fi Magistrala 5 de metrou sau deschiderea lucrărilor la linia de metrou către Otopeni.

Traian Basescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că le-a cerut candidaţilor din Bucureşti să aibă în program "un cuvânt fundamental: ordine".

"Am cerut candidaților noștri să-și înscrie toți în program (...) un cuvânt fundamental pentru București: ordine. Ordine în modul de emitere a autorizaţiilor, finalizarea rapidă a marilor lucrări începute. (...) Am cerut candidaţilor noştri să vorbească despre două investiţii extrem de importante, una este legată de lărgirea bulevardului Ghencea. (...) Le-am cerut candidaţiilor noştri să introducă două proiecte fundamentale, unul legat de linia de metrou Bucureşti-Otopeni. (...) Un alt proiect pe care îl consider extrem de important este aducerea infrastructurii în zona Romexpo", a spus Băsescu.

În privința candidatului pentru Primăria Capitalei, Băsescu a precizat că va fi anunțat în timp util iar, personal, nu știe dacă va candida, scrie Agerpres.

Totodată Băsescu le-a cerut organizaţiilor din teritoriu să se prezinte la alegerile din 5 iunie cu programe scurte,

"Am discutat cu membrii CEN care sunt prioritățile noastre de campanie locală. Decizia a fost să nu ne prezentăm cu programe stufoase, programe din care să se vadă din capul locului că tentația este să amăgești populația. Programele candidaților noștri trebuie să fie relativ scurte, concise și credibile. Este esențial ca Mișcarea Populară să se prezinte în alegeri cu programe credibile", a spus Băsescu.

El a adăugat că le-a transmis liderilor de organizații că este important ca în alcătuirea programelor de campanie să se țină cont de prevederile constituționale care trebuie asigurate de administrațiile locale.

"S-a luat notă de toate organizațiile că este esențial să privim în Constituție și să vedem care dintre drepturile și libertățile cetățenilor depind de administrațiile locale. Ne-am obișnuit să spunem că aceste drepturi trebuie asigurate de guverne, în speță de Guvernul României. Deja, urmare a proceselor de descentralizare, multe dintre drepturile cetățenilor stau în mâna administrației locale", a mai declarat președintele MP.

Băsescu a dat ca exemplu faptul că asigurarea dreptului la învățătură, prevăzut de art.32 din Constituție, cade în sarcina administrațiilor locale, în condițiile în care, în România, în prezent, rata abandonului școlar este de 17%-18%.

"În mod cert, cea mai mare parte din acest procent este acoperit de incapacitatea autorităților locale de a crea condiții pentru ca toți copiii să meargă la școală. (...) Deci, am cerut ca toate organizațiile să aibă în programul lor soluții adaptate realităților locale pentru diminuarea abandonului școlar", a subliniat el.

Băsescu s-a referit și la art. 34 din Constituție, care prevede dreptul la ocrotirea sănătății, punctând faptul că marea majoritate a spitalelor din țară sunt administrate de autoritățile locale și, ca atare, acestea trebuie să creeze condițiile pentru asigurarea unui act medical de calitate.

Despre art.31 din Constituție — dreptul la informare a cetățenilor—, el a spus că administrațiile ar trebuie să furnizeze transparent informații despre modul cum e cheltuit banul public.

"Am văzut că Guvernul Cioloș a făcut o inovație. Pune transparent pe site-uri execuția bugetară (...), un mod de a amăgi oamenii. Trebuie puse pe site-urile instituțiilor facturile neachitate în ordinea în care ele au intrat pentru plată. (...) Important este ca orice comunitate să știe ce cheltuieli are de făcut și încă neachitate de administrația locală.(...) Acest lucru înseamnă transparență, afișarea în ordinea introducerii la plată înainte de a fi plătite. Și atunci, cu certitudine, cetățenii vor reacționa", a spus președintele MP.

Băsescu a mai spus că un alt patrulea drept al cetățenilor prevăzut de Constituție și care ține de administrațiile locale este cel referitor la un mediu sănătos.

Etichete: alageri locale, alegeri bucuresti, ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Traian Băsescu, Traian Băsescu alegeri Bucuresti

0/1 COMENTARII
Geo
15 Mar 18:01
+0
VOTURI
-0
Cel mai mare mancator de rahat din istoria recenta a tarii. Priviti-l!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE