Inedit în Bucureşti: Un tânăr vă deszăpezeşte strada gratuit, în semn de protestUn tânăr din Bucureşti a demarat un protest mai puțin obișnuit: se revoltă prin deszăpezirea străzilor din Capitală, fără să primească ori să pretindă vreun ban pentru munca lui.

Iulian Pralea, un tânăr de 22 de ani, student în Bucureşti, a început să protesteze într-un mod inedit pe străzile Capitalei: deszăpezindu-le.

A creat așadar  pagina de facebook Iulian deszăpezește Bucureștiul, pe care a anunțat că: „Această deszăpezire este un protest. Dacă știi vreo trecere de pietoni, trotuar care necesită deszăpezire dă-mi un mesaj sau sună-mă: 0751936953. Pro bono.”

Pagina a fost creată pe 28 ianuarie, la o zi după ce a curățat zăpada în zona Grozăvești- inițial, pentru că se săturase să se împiedice de nămeți în timp ce mergea spre stația de metrou.

Adaugă însă că nu protestează împotriva lui Oprescu, ci împotriva indiferenței. "A bucureștenilor și a autorităților. Apoi cred că ne plângem prea mult de milă. Consider că, dacă cineva nu-și face treaba, trebuie să punem noi mâna pe lopată. Iar pe viitor să avem grijă să-i taxăm pe cei responsabili pentru faptul că nu și-au dus la capăt sarcinile", a explicat Iulian pentru B365.ro

Până acum, a deszăpezit în zona Grozăvești, o porțiune de trotuar de pe Valea Cascadelor și în fața Operei Naționale. "Asta luând în calcul doar porțiunile mari deszăpezite, fiecare având în jur de 25 m lungime. Pe unde am trecut și am văzut o trecere de pietoni încărcată de zăpadă am făcut câte o cărare", adaugă.

Tânărul spune că protestul lui va ține, cel mai probabil, până când încep iar cursurile, el fiind masterand la Facultatea de Filosofie- Universitatea din București.

 

Etichete: deszăpezire București, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE