Informare meteo de vreme rea în toată țara: Ploi, vânt și ninsoriAdministrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de vreme rea până vineri la ora 11.00. Avertizarea este valabilă pentru toată țara. 

Informare meteo de vreme rea in toata tara: Ploi, vant si ninsori
Informare meteo de vreme rea în toată țara: Ploi, vânt și ninsori

În intervalul 24 martie, ora 11 – 25 martie, ora 11 se vor înregistra precipitaţii îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării. La munte va ninge, în zonele subcarpatice vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori, iar în restul teritoriului vor predomina ploile.

În sudul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi, pe arii restrânse, 15...20 l/mp, iar la munte vor fi intervale în care ninsorile vor fi moderate cantitativ şi se va depune un nou strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare în special în regiunile vestice şi estice, unde la rafală se vor depăşi 45...50 km/h. La munte, la altitudini mari, mai ales pe parcursul zilei de joi, 24 martie, vor fi şi viteze de peste 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Vremea se va menţine rece pentru această dată până duminică, 27 martie, iar valorile minime de temperatură vor deveni negative în jumătatea de nord şi pe arii restrânse în restul ţării. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în depresiunile din estul Transilvaniei, valorile termice vor fi la limita gerului. Pe arii restrânse se va forma brumă.

Etichete: ANM, informare meteo, meteorologi, ninsori, ploi, precipitaţii, Vânt

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE