Celebra "clarvăzătoare" Ildiko, reținută de Poliția CapitaleiPoliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au pus în aplicare joi un mandat de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Surse din Poliţie au declarat pentru Mediafax că au fost aduse la audieri Ildiko Kovacs Balmuş, în vârstă de 46 de ani, soţul ei, Gelu Balmuş, de 45 de ani, fiica ei, Timea Farkas, de 26 de ani, băiatul ei, Tiberius Balmuş, de 23 de ani, şi un alt tânăr, Szollar Miklos, de 23 de ani.

Ildiko la Otv
Ildiko la Otv

Potrivit unui comunicat remis redacției, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţă, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 3 (trei) inculpaţi: KOVACS ILDIKO, FARKAS TIMEA şi BALMUŞ TIBERIUS IONUŢ sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune.

În cauză, organele de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, au dispus, prin ordonanţă, la data de 18.06.2015, reţinerea unui număr de 2 persoane pentru o durată de 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, cele două persoane reţinute, respectiv inculpatele KOVACS ILDIKO şi FARKAS TIMEA au fost prezentate cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care, la data de 19 iunie 2015, a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora, pe o durată de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:

În perioada decembrie 2013 - octombrie 2014, inculpata KOVACS ILDIKO a indus în eroare 7 persoane vătămate, prezentându-se ca o persoană care are puteri paranormale şi viziuni, respectiv puteri miraculoase de vindere a unor afecţiuni medicale incurabile, prin tratamente bio-energetice, oferind spre vânzare preparate naturiste de vindecare, precum şi că are puteri în a dezlega farmece şi blesteme, fiind ajutată şi de către inculpata FARKAS TIMEA, determinându-le astfel pe persoanele vătămate să remită diferite sume de bani, prejudiciul total fiind 160.900 lei.

În cauză au fost efectuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliției Sectorului 1 București, sub supravegherea procurorului de caz, percheziţii la o locaţie, respectiv imobilul unde locuiau inculpatele, de unde au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri având legătură cu cauza.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliției Sectorului 1 București (SIC), precum şi cu suportul informativ şi tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS).

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au pus în aplicare joi un mandat de percheziţie domiciliară şi cinci mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune, se arată în comunicatul de presă remis redacției.

În perioada decembrie 2014 – iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au documentat activitatea unui grup format din două femei şi trei bărbaţi, specializaţi în comiterea infracţiunilor de înşelăciune.

Astfel s-a stabilit faptul că bănuiţii, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, sub pretextul efectuării unor tratamente miraculoase de vindecare, au pretins şi primit de la mai multe persoane vătămate sume de bani cuprinse între 500 şi 120.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune precum şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu cele două femei în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: înşelăciune, mandate, miraculos, Poliţia Capitalei, Sectorul 1, tratament, vindecare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE