Înregistrarea obligatorie a câinilor a intrat în vigoare: Cum eviți amenda de 3.000 de leiConform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 145/2013, persoanele fizice și juridice, instituțiile și ONG-urile care dețin câini pe raza Municipiului București sunt obligați să-i înregistreze la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), în caz contrar proprietarii fiind sancţionaţi cu 3.000 de lei. 

Conform Hotărârii de Consiliu, orice bucureștean care deține un câine cu vârsta de peste patru luni, are obligația să îl înscrie la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) Bucureşti.

Stăpânii de câini care nu îi vor declara la ASPA vor fi amendați, cuantumul amenzii fiind de 3.000 de lei. Amenda va fi aplicată de împuterniciții Primăriei Generale, deci de Poliția Locală. Câinii vor trebui să fie inclusiv microcipați. 

Excepție fac însă câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne şi câinii cu varstă mai mică de 4 luni.

Documentele necesare pentru înregistrare includ formularul de înregistrare completat (toate câmpurile sunt obligatorii) şi copie după cartea de identitate (CI) sau după buletinul de identitate (BI). 

Formularul trebuie completat de proprietarii de câini cu mai multe date ale animalului de companie, respectiv sex, culoare, vârstă, talie, rasă şi serie microcip, declaraţiile fiind date sub sancţiunea prevederilor articolului 288-292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii. 

Formularul completat trebuie trimis împreună cu o copie după Cartea de Identitate către ASPA folosind una din metodele următoare:
prin poștă, la adresa de corespondență: Calea Călărași nr. 179, Sector 3, București, CP 030617
pe fax, la numărul 031 814 9334
pe e-mail, la adresa inregistrare@aspa.ro

Vezi aici procedura de înregistrare a câinilor la ASPA. 

 

Modelul de completare a formularului de înregistrare a câinelui poate fi descărcat de aici. 

 

 

De asemenea, toți câinii în vârstă de peste șase luni trebuie castrați de stăpâni. Excepție fac câinii utilitari și câinii cu drept de montă. Stăpânii care nu își vor castra câinii vor fi taxați cu 150 de lei pe an, sumă ce va fi inclusă în taxele și impozitele locale plătite de proprietarul câinelui. Conform directorului ASPA, Răzvan Băncescu, costurile pentru microciparea și castrarea câinilor vor fi suportate de proprietarul câinelui.

Referitor la taxele impuse celor care vor să adopte câini din adăposturile ASPA, pentru persoanele fizice va putea fi adoptat pe an un singur câine gratuit, pentru următorii urmând să se aplice o taxă de câte 150 de lei. ONG-urile vor putea să adopte gratuit câte 100 de câini pe an.

 

Etichete: amenda caini, aspa bucuresti, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, caini Bucuresti, inregistrare caini, realitatea

0/21 COMENTARII
ChrisKew
13 mai 22:38
+0
VOTURI
-0
Chris Stapleton is my favourite country singer. His voice takes me away from all troubles of this world so I start enjoy my life and listen songs created by his voice. Now the singer is on a All-American Road Show Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the second of November. Tickets are available for all men and women with different income. If you love country music as mush as I, then you must visit at least one Chris' concert. All tour dates are available at the Chris Stapleton tour Phoenix. Visit the website and make yourself familiar with all Chris Stapleton concerts in 2019!
XenSkigh
20 apr 21:38
+0
VOTURI
-0
In this age people share files so many times a day they need a high quality and 100% safe application to do this task. Xender app is one of them. With the app you can send your pictures everywhere you want, from your Android to computer and vice versa. You may download Xender from https://xender-download.com for free!
Mihaela
02 iun 15:25
+0
VOTURI
-0
Nu sunt deacord cu microciparea. Catelusa mea este foarte bolnava si are 13 ani. Este sterilizata din cauza unei boli, deci gata fara cipare. Catelusa mea este, cardiaca, astmatica, diabetica, oarba + a suferit 2 interventii chirurgicale. Ce vor mai mult? O intep de 2 ori pe zi pentru insulina plus 2 - 5 ori pentru glicemie, sa o stresez si cu un microcip? Si in plus NU sunt de acor cu microcipurile!!!
alexandra Nicoleta
18 oct 10:08
+0
VOTURI
-0
Cine a creat legea aberantă? cum e posibil să nu fie limită de vârstă pentru castrare? cățeaua mea are 12 ani și de 4 ani are tumoti mamare, dar mă întreabă dacă vreau castrare??? Probabil că vor pune impozit (singurul lor scop) fără să se gândească dacă e corect sau dacă am de unde plăti atâtea taxe. Locuri de muncă de ce nu se creează? Cățeaua mea nu a avut pui, chia de aia are tumorile. Dar probabil în mintea sucită a creatorilor legii s-ar apuca acum să facă pui? e ca și cum bunica lor de 80 de ani ar face copii începând de la acea vârstă(80). Cu tumori cu tot. Sper să se ia atitudine
Corneliu
12 sep 16:18
+0
VOTURI
-0
am un caine batran de 14 ani. este bolnav, nu poate misca picioarele din spate de 6 ani. am grija de el ca de un copil. chiar trebuie sa-l sterilizez si microcipez ? mi se pare o mare prostie.
iNA
02 sep 15:34
+0
VOTURI
-0
STERILIZARE IN MASA, IN TOATE ORASELE !! HAI SA NU MAI OFERIM "MATERIE PRIMA", PUI ABANDONATI, PENTRU ECARISAJELE DIN ROMANIA....STIM CU TOTII CE INSEAMNA ASTA PENTRU CAINI ! SA NU MAI VEDEM CATELE ABANDONATE LA MARGINEA DRUMULUI, GESTANTE....CALCATE APOI DE MASINI SAU RUPTE DE ALTI CAINI....GATA ODATA CU TOATE ASTEA, GATA CU BANII NEGRI DE LA ECARISAJE !!
Ramona
02 sep 14:53
+0
VOTURI
-0
DA!DA!DAAA!BRAVOOOOOOOOO!!!BRAVO OMANENI BUNI!SUNT UN OM FERICIT!
Cristina
29 aug 15:54
+0
VOTURI
-0
Eu una sunt de acord cu microciparea câinilor pentru a ține o evidenta. Dar cine ma asigura ca toată lumea va face asa ceva. Sunt multi carr nu ies cu caini la plimbare si sincer poate nici vecini nu stiu de existenta acestor animale. In plus mi se pare o tampenie sa platesc pt ca, cainele meu sa faca s*x. Asta este o aberație. Mai bine s-ar asigura acesti "mirifici" politicieni ca , maidanezii dr pe strada sunt castrati deoarece au cercel in ureche dar ce crezi intra foarte des în calduri. Oare de ce? Eu una nu ma pricep dar incerc sa ma obișnuiesc cu toate idiotenile facute de politicienii nostri.
alintm
26 aug 02:05
+0
VOTURI
-0
dar de tigari ai bani ? nu vrei sterilizari si cip ? atunci vei lua acasa toti puii de pe strada
alintm
26 aug 02:04
+0
VOTURI
-0
bravo,in sfarsit , vrei caine? asumati raspunderea pt el, sa terminat cu puii aruncati in strada
Piciulica_26
12 iul 07:40
+0
VOTURI
-0
Si inca ceva...mi se pare aberant sa platesc impozite sau taxe la stat,pentru ca, catelul meu sa aibe dreptul sa se f***?WTF?Ce caricatura de lege mai e si asta...ati gandit-o pe WC?
Piciulica_26
12 iul 07:35
+0
VOTURI
-0
Faza cu microcipul este doar un inceput,sa te invete cu ideea in sine..urmand apoi sa se aplice treptat treptat si la oameni..faza cu castrarea..pot sa spun decat niste imbecili care nu stiu din ce sa mai faca bani>Rusine cine a gandit si a promulgat aceasta lege
corina
11 iul 09:48
+0
VOTURI
-0
N-am inteles de ce sunt obligata sa-mi castrez cainele????Cine e ala care face asemenea legi si cu ce scop???Zici ca nu suntem in UE!!!!
iulia
10 iul 20:02
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2013/01/11/furadan-vecinul-ucigas-din-strada-topliceanu-doarme-fericit-zece-caini-otraviti-in-trei-zile/
info
10 iul 20:01
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2013/04/24/dezbatere-primaria-capitalei-pregateste-o-noua-afacere-urmeaza-castrarea-iubitorilor-de-animale/
Andrei
10 iul 18:49
+0
VOTURI
-0
@Joker preferi sa fie zeci de mii de caini pe strazi care se inmultesc de 2 ori pe an exponential?
Joker
10 iul 18:21
+0
VOTURI
-0
Nu mai stiti din ce sa faceti bani . Rusine!!! abuzati de bietele animale !!!
Joker
10 iul 18:20
+0
VOTURI
-0
Sa va bagati in c*r legea cu sterilizarea cainilor ! Si toti cei care vor sa amendeze persoanele care hranesc caini de pe strada sa ardeti in flacariii!!!
Andrei
10 iul 17:59
+0
VOTURI
-0
@Ana..cei care abandoneaza inteleg..dar care e cea mai mare vina fata de ong-uri pe care o poti indica? Mersi!
ana
10 iul 16:05
+0
VOTURI
-0
daca nu se baga la puscarie cei care abandoneaza caini sau ongurile de ''iuubitori''care abandoneaza caini ca sa mentina maidanezi pe strada, tot degeaba.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE