Înscrierea ansamblului sculptural "Cuminţenia Pământului" în patrimoniul UNESCO, reluatăGuvernul va relua demersurile pentru înscrierea ansamblului sculptural Constantin Brâncuşi de la Târgu Jiu în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi pentru achiziţia "Cuminţeniei Pământului". Sculptura este evaluată la circa 20 milioane de euro şi face parte dintr-o colecţie bucureşteană privată. 

Inscrierea ansamblului sculptural "Cumintenia Pamantului" in patrimoniul UNESCO, reluata (Foto stiri.tvr.ro)
Înscrierea ansamblului sculptural "Cuminţenia Pământului" în patrimoniul UNESCO, reluată (Foto stiri.tvr.ro)

"Guvernul a decis să reia procesul de achiziție a 'Cumințeniei Pământului'. Vom avea detaliile în cel mai scurt timp de la Ministerul Culturii, dar anunțul ferm pe care îl fac, astăzi, este că acest proces de achiziție publică se reia", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Citeşte şi ZIUA BRÂNCUŞI. Vineri, este sărbătorită ziua sculptorului român Constantin Brâncuşi

ZIUA BRÂNCUŞI, 19 FEBRUARIE 2016. Ziua Brâncuși se sărbătorește, începând cu anul 2016, la 19 februarie, amintind de data nașterii marelui sculptor român, respectiv 19 februarie 1876.

Dosarul de candidatură al ansamblului Brâncuşi din Târgu-Jiu, pentru înscrierea în patrimoniul mondial UNESCO, a fost retras în 2014, după ce Consiliul Mondial al Monumentelor a dat aviz negativ, scrie realitatea.net. 

Pe de altă parte, nu este clar în acest moment de unde vor fi luaţi banii necesari pentru achiziția 'Cumințeniei Pământului'.

Astăzi se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

Etichete: cumintenia pamantului, patrimoniu unesco, reluare achizitie, unesco

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE