ÎNSCRIEREA la BACALAUREAT 2016 începe LUNI, 30 MAI. Calendarul probelor de BAC 2016ÎNSCRIERI BAC 2016: Elevii se pot înscrie, de luni până vineri, la probele din cadrul BAC 2016. Sesiunea va începe la mijlocul lunii iunie.

INSCRIEREA la BACALAUREAT 2016 incepe LUNI, 30 MAI. Calendarul probelor de BAC 2016
ÎNSCRIEREA la BACALAUREAT 2016 începe LUNI, 30 MAI. Calendarul probelor de BAC 2016
Foto: wall-street.ro

ÎNSCRIERI BAC 2016:

Absolvenţii de liceu se pot înscrie, începând de luni şi până vineri, la prima sesiune a bacalaureatului 2016 care este programată să înceapă pe 13 iunie, însă sindicaliştii din educaţie ameninţă cu boicotarea examenului dacă nu ajung la un acord cu Guvernul privind grila de salarizare, pe 1 iunie fiind anunţat un protest de amploare al profesorilor.

Candidaţii se pot înscrie în baza fişei-tip informatizată la secretariatele liceelor unde au absolvit. În cazul elevilor din promoţia 2016, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat. Tabelele cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor.

Cei din anii anteriori care nu au promovat bacalaureatul se pot înscrie, însă ei depun la secretariatul liceului absolvit certificatul de naştere, cel de căsătorie, dacă este cazul, actul de identitate, foaia matricolă şi adeverinţa cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea la examenul din această sesiune.

ÎNSCRIERI BAC 2016:

Absolvenţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în cartea de identitate, se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar.

CALENDAR BAC 2016:

Potrivit calendarului aprobat de MENCS, bacalaureatul 2016 va debuta, în 13 iunie, cu proba de limba română - comunicare orală. Proba de limba maternă - comunicare orală, va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de proba la limba străină - comunicare orală.

Probele scrise vor începe pe data de 4 iulie, cu examenul la limba şi literatura română, iar pe 5 iulie, proba la limba şi literatura maternă. Pe 6 iulie va fi susţinută proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie iar în acea zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie, arată MENCS.

Etichete: bac 2016, calendar bac 2016, inscrieri bac 2016, probe bac 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE