ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE: MEN anunță că 99% dintre cererile depuse au fost admiseMinisterul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MEN) anunță că 99,1% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise, procent în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut (98,99%).

INSCRIERI CLASA PREGATITOARE: MEN anunta ca 99% dintre cererile depuse au fost admise
ÎNSCRIERI CLASA PREGĂTITOARE: MEN anunță că 99% dintre cererile depuse au fost admise
Foto: gazetaoltului.ro

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice anunță, printr-un comunicat de presă, că a centralizat datele finale înregistrate în prima etapă rezervată înscrierii copiilor în clasa pregătitoare (29 februarie - 18 martie). Datele statistice relevă faptul că 99,1% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise, procent în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut (98,99%).

"Astfel, din totalul celor 168.220 de cereri depuse, au fost admise 166.698. Dintre acestea, 143.223 sunt cereri admise pentru şcoala de circumscripţie (142.203 la prima opţiune, respectiv 1.020 la opţiunea de revenire), iar 23.475 pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată. 1.522 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial. Aceste cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care începe miercuri, 30 martie şi se încheie vineri, 8 aprilie. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 15 aprilie. Între 19 și 22 aprilie, inspectoratele şcolare judeţene vor soluţiona toate cazurile rămase nerezol", adauga MEN.

Etichete: clasa pregătitoare, inscrieri clasa pregatitoare, Ministerul Educaţiei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h