Înscrierile în clasa pregătitoare, aproape de start. Care sunt cele mai căutate şcoli din BucureştiÎnscrierile pentru clasa pregătitoare bat la uşă. Potrivit Metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2014-2015, luni, 17 februarie, s-au afişat circumscriptiile scolare, planul de scolarizare propus si numarul de clase pregatitoare alocate, la fiecare unitate de invatamant, inclusiv pe site-urile acestora si pe cele ale inspectoratelor scolare. Chiar dacă locurile la clasa pregătitoare sunt suficiente, lupta ramane apriga pentru institutiile de renume din Bucureşti.

Inscrierile in clasa pregatitoare, aproape de start. Care sunt cele mai cautate scoli
Înscrierile în clasa pregătitoare, aproape de start. Care sunt cele mai căutate şcoli
Foto: edu.ro

In Bucuresti sunt 13.100 de locuri pentru clasa pregatitoare. Par suficiente, în contextul în care la recensamant au fost numarati cu cateva sute mai putini copii. Lupta va incepe insa atunci cand parintii vor dori sa-si inscrie copiii doar la anumite scoli, pe care ei le considera mai bune.

Este si cazul scolii Vasile Alecsandri, cotata de minister in top 5, datorita rezultatelor bune obtinute de elevi. In fiecare an aici numarul de locuri a fost suplimentat, dar chiar si asa au ramas cereri nesolutionate, anunţă stirileprotv.ro.

Pe lista unitatilor de invatamant dorite de parintii din Bucuresti se regasesc: Scoala Nr. 11, Scoala Centrala, Scoala Nr. 45, Scoala Nr. 56, Liceul Goethe si Liceul Jean Monnet.

De marti incep si evaluarile pentru cei care nu au inca varsta necesara inscrierii in clasa pregatitoare sau in clasa intai. Copiii care nu au mers la gradinita si cei din invatamantul particular vor fi evaluati in centre speciale, stabilite de fiecare inspectorat. Cei din invatamantul de stat vor fi testati psihosomatic in gradinitele pe care le frecventeaza. La aceste evaluari ei vor putea sa intre insotiti de parinti.

VEZI CALENDARUL înscrierilor în clasa pregătitoare

Etichete: clasa pregătitoare, clasa zero, inscrieri clasa pregatitoare, scoli bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE