Înșelăciune cu laptopuri. Trei bărbați, reținuți de Poliția Capitalei. Cum funcționa schemaPoliţişti din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut trei bărbaţi, acuzaţi de înşelăciune în dauna unei societăţi comerciale, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 lei.

Inselaciune cu laptopuri. Un barbat a fost retinut de Politia Capitalei
Înșelăciune cu laptopuri. Un bărbat a fost reținut de Poliția Capitalei
Foto: bistritaonline.ro

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată pe 17 iunie de reprezentanţii unei societăţi comerciale despre faptul ca au primit o comandă de livrarea a unui număr de 18 laptopuri, de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Braşov, ce urmau să fie achitate prin transfer bancar. Ulterior, firma a primit o nouă comandă, de la aceeaşi persoană, prin care se solicita achiziţionarea unui număr total de 34 laptopuri.

Având în vedere suma vehiculată, societatea în cauză a luat legătura cu un reprezentat al firmei din Braşov, constatând că persoana care formulase comenzile de 18 şi respectiv 34 de laptopuri nu este angajatul acesteia.

Exploatând cu operativitate toate informaţii obţinute în cauză, Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice din Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a identificat, în primă fază, un bărbat ce oferea spre vânzare, pe un website de cumpărături, laptop-uri identice cu cele aflate în cauză.

De asemenea, din investigaţii şi cercetări a rezultat că acesta avea suportul altor doi bărbaţi, care se ocupau de comercializare bunurilor oferite spre vânzare.

A fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, la adresa bărbatului, ocazie cu care au fost descoperite mai multe înscrisuri, fiind identificate, de asemenea, 14 din cele 18 laptop-uri, precum şi 3 televizoare.

În urma acţiunii de prindere în flagrant a fost identificat şi ulterior reţinut, un bărbat de 40 de ani, în timp ce încerca să comercializeze unul dintre laptop-uri menţionate anterior, precum şi persoana care se ocupa de postarea anunţurilor.

Prejudiciul a fost recuperat în procent de 80%, cauza beneficiind de suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi tăinuire, cu cei trei bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Etichete: brasov, Bucureşti, firmă, înşelăciune, laptop, Poliţia Capitalei

0/2 COMENTARII
Cris
21 iun 23:39
+0
VOTURI
-0
Aceasta postare de "colaborare" e o TZEAPA. Ti se cere sa platesti niste materiale tiparite, ramai fara bani si in asta consta colaborarea. Nu puneti botul. S-a umplut tara de escroci.
Andrei
21 iun 12:06
+0
VOTURI
-0
Vă rog să citiți cu mare atenție !

Cautam colaboratori pentru publicare anunturi.
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza aprox 3 ore pe zi avand parte de comoditatea
casei dvs .
Cerinte:
- minim 18 ani
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi.
Program part-time. Se poate caștiga pâna la 300 $ pe lună.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va
oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: andreifybra@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE