Insolvenţa ELCEN: ANAF şi Distrigaz contestă ipotecarea CET Grozăveşti în favoarea RomgazFiscul și distribuitorul de gaze Distrigaz Sud Rețele, creditori ai Electrocentrale București (ELCEN), companie aflată în insolvență, au contestat în instanță măsura luată de administratorul judiciar al ELCEN, KPMG Restructuring, de autorizare a ipotecării CET Grozăvești în favoarea Romgaz, operațiune solicitată de producătorul de gaze pentru a nu mai cere ELCEN să plătească în avans gazele necesare pentru încălzirea Bucureștiului, așa cum prevede contractul de furnizare în vigoare dintre cele două companii controlate de Ministerul Energiei.

Astfel, Distrigaz și ANAF, care sunt printre cei mai mari creditori ai furnizorului de agent termic al RADET, au depus la Tribunalul București contestații față de măsurile luate de administratorul judiciar al ELCEN, KPMG Restructuring. Contestațiile au fost înregistrate la instanță pe 29 noiembrie, respectiv 2 decembrie, scrie profit.ro.

ELCEN datorează statului circa 800 milioane lei, iar distribuitorului de gaze Distrigaz Sud Rețele – 155 milioane lei.

În aprilie anul trecut, ANAF a anunțat că a început executarea silită a ELCEN pentru datoriile bugetare neplătite, inclusiv prin sechestrarea unor bunuri. În raportul companiei pe 2015 se precizează că, între timp, bunurile supuse sechestrului au fost reevaluate, rezultând o valoare totală a acestora de 1,15 miliarde lei, din care 766,5 milioane lei reprezintă active din cadrul CET Vest, iar restul – bunuri ale CET Sud, respectiv terenuri de 270,2 milioane lei, 2 cazane de abur de 44,11 milioane lei, 2 turbogeneratoare de 29,39 milioane lei, plus sala mașinilor și sala cazanelor, valorând cumulat 50,64 milioane lei.

La începutul lunii octombrie 2016, Distrigaz a limitat debitul de gaze naturale către ELCEN, din cauza neachitării serviciului de distribuție, și a poprit conturile producătorului de energie termică pentru suma de 11,67 milioane lei, reprezentând dobânzi de întârziere la plată a serviciilor de distribuție a gazelor naturale.

Etichete: ANAF, CET Grozavesti, distrigaz, ELCEN, RADET, romgaz

0/3 COMENTARII
Yahoo!!!
07 dec 16:30
+0
VOTURI
-0
Asta cu hotii lui: te lauzi ca lucrezi in Radet si stii si faci si dregi... si copiezi acelasi comentariu peste tot. Zici ca esti tontul ala cu peroanele lui lipsite de bare de protectie sau ce naiba zicea acolo. Aceeasi exprimare de troll, care comenteaza la cantitate. Cu cat va plateste cine v-o plati?

Pies. Daca tot vorbesti de Chirita si Rominsolv, de ce-i bagi in aceeasi oala? Chirita e un trepadus numit de Primarie, de Firea, n-are nicio legatura cu Radet, n-are nicio legatura cu Rominsolv! E pur si simplu angajat politic.
Pascal
07 dec 09:33
+0
VOTURI
-0
@ Hotii care te conduc: Marcele, nu e vorba intotdeauna de RADET!!!! Lasa paranoia si citeste articolul cu atentie. Aici e vorba clar de ELCEN!
Ca tu vrei sa stii despre RADET, da, e dreptul tau, dar lasa-ma cu Chirita al tau si vorbeste despre el doar cand e vorba de el...
Hotii care ne conduc
05 dec 21:08
+0
VOTURI
-0
Nimic despre insolventa RADET???! Sta linistita conducerea si restul parazitilor si lipitorilor angajate politic in jur de 5 ani cum s-au laudat deja noii administratori Chirita si Rominsolv? Sta ca nu stau pe banii lor ci pe banii idiotilor de clienti. Clienti de nevoie, nu de voie...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE