Inspector Ministerul Educaţiei despre serialul Suleyman Magnificul: "Este o MIZERIE"Un reprezentant al conducerii Ministerului Educaţiei a criticat dur falsurile istorice care apar în filmele şi serialele de largă audienţă, care induc confuzie în mintea oamenilor. Un exemplu în acest sens a fost şi "Suleyman Magnificul", despre care acesta spune că "este o mizerie şi o jale adâncă din punct de vedere istoric".

Inspector Ministerul Educatiei despre serialul Suleyman Magnificul: "Este o MIZERIE"
Inspector Ministerul Educaţiei despre serialul Suleyman Magnificul: "Este o MIZERIE"

"Sunt nişte denaturări uriaşe acolo, de la modul în care sunt îmbrăcaţi şi sultanul, şi toate domniţele de pe acolo la conţinutul istoric, până la relaţiile dintre Imperiul Otoman şi Ţările Române. (...) Viaţa în sine a lui Hurrem este ireală, originea ei este aiurea prezentată. A fost o sclavă, dar nu i se ştie foarte bine originea, ei o fac rusoaică, nici pomeneală. În cel mai rău caz, a fost ucraineancă. Probabil a fost ruteană, din zona care a fost anexată ulterior Ucrainei. Modul în care sunt îmbrăcate femeile este fals. Îmbrăcămintea sultanului şi a sultanelor din film este din perioada sfârşitului sec. al XVII-lea spre sec. al XVIII-lea, aşa-numita epocă a lalelelor, or, acţiunea se petrece la jumătatea sec. al XVI -lea. Suleyman a trăit între 1520 şi 1566", a declarat Doru Dumitrescu, inspector general în Ministerul Educaţiei, potrivit ziarulring.ro.

Inspectorul general Doru Dumitrescu s-a arătat extrem de indignat faţă de prezentarea falsă a Ţărilor Române în serial drept paşalâc.

Ultimul episod din “Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii” a fost difuzat  vineri, la Kanal D şi va fi reluat de-abia la toamnă. Până atunci, va fi înlocuit cu un alt serial turcesc. Detalii, aici. 

Etichete: mizerie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE