Inspectoratul Şcolar a cerut ca toate școlile și grădinițele din Capitală să fie supravegheate videoInspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a cerut ca toate cele 420 de şcoli şi grădiniţe din București să fie supravegheate video. Scopul acestui proiect îl reprezintă prevenirea incidentelor și eliminarea intrușilor din aceste instituții.

Inspectoratul Scolar a cerut ca toate scolile si gradinitele din Capitala sa fie supravegheate video
Inspectoratul Şcolar a cerut ca toate școlile și grădinițele din Capitală să fie supravegheate video
Foto: romaniatv.net

Inspectoratul Şcolar vrea ca în această toamnă, 2.000 de camere de supraveghere să fie montate în interiorul şcolilor şi grădiniţelor din Bucureşti şi alte 1.000 în exteriorul clădirilor. Astfel, ar fi monitorizate video toate intrările şi ieşirile din unităţile de învăţământ, dar şi terenurile de sport, holurile şi scările.

În prezent sunt deja instalate 11.000 de camere de supraveghere în unităţile de învăţământ din Capitală, potrivit Digi 24.

„Sunt situaţii în care persoane străine pot intra prin forţă. Dorim să evităm intrarea părinţilor care vin câteodată neprogramaţi", afirmă Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Aceeaşi părere o au şi părinţii, precum şi conducerea şcolilor.

Costul celor 3.000 de camere de supraveghere care ar urma să fie instalate în şcolile din Capitală trebuie achitat de primăriile de sector.

Etichete: camere de supraveghere, grădiniţe, grădinițe București, şcoli, scoli bucuresti, sistem de supraveghere video

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE