Inspectorii IGSU, amenzi de peste 2,2 MILIOANE DE LEI, într-o singură săptămânăInspectorii IGSU au desfășurat, în cursul acestei săptămâni, 1.551 controale la nivel național privind respectarea măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în urma cărora au fost aplicate amenzi de peste 2,2 milioane lei, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Amenzi de peste 2.2 milioane de lei intr-o singura saptamana
Amenzi de peste 2.2 milioane de lei într-o singură săptămână
Foto: ph-online.ro

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, au fost aplicate 3.421 sancțiuni contravenționale, 2.858 avertismente și 513 amenzi contravenționale, în cuantum de 2.218.506 lei.

Inspectorii de prevenire au continuat activitățile de îndrumare și control pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la operatori economici cu activități în domeniile comerț, alimentație publică și de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și la unități sanitare.

Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii IGSU au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și au desfășurat exerciții de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

Inspectorii de prevenire au fost angrenați și în 68 comisii de recepție pentru verificarea respectării cerințelor de securitate la incendiu pe timpul execuției lucrărilor de construcții și au continuat analizarea documentațiilor necesare acordării avizelor și autorizațiilor, se arată în comunicat.

În plan operațional, în aceeași perioadă, la nivel național au fost derulate 5.406 intervenții, salvatorii fiind solicitați la 227 misiuni de stingere a incendiilor, 4.672 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 21 misiuni de descarcerare și 103 pentru deblocare/salvare. În cele cinci zile, 4.360 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor, iar 39 au fost salvate din medii ostile vieții.

Etichete: amenzi igsu, igsu, Inspectorii IGSU

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE