Instanţa a amânat decizia privind arestarea lui Neculai Onţanu. Ordonanţa de reţinere a expiratPrimarul sectorului 2 Neculai Onţanu a fost dus, joi, în faţa instanţei, unde s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă. Magistraţii  au amânat însă pronunţarea deciziei pentru vineri. Onţanu, reţinut miercuri pentru 24 de ore pentru luare de mită, a plecat din instanţă după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere. 

Instanta a amanat decizia privind arestarea lui Neculai Ontanu. Ordonanta de retinere a expirat
Instanţa a amânat decizia privind arestarea lui Neculai Onţanu. Ordonanţa de reţinere a expirat

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a amânat pentru vineri pronunţarea deciziei în privinţa cererii DNA de arestare a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu.

Procurorii DNA au cerut joi instanţei arestarea lui Onţanu, a avocatei Loredana Radu şi a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru. Decizia va fi luată vineri şi va putea fi contestată la instanţa supremă.

Neculai Onțanu a părăsit joi, în jurul orei 20,00, sediul Curții de Apel București, după ce a expirat ordonanța de reținere de 24 de ore emisă pe numele lui de procurorii DNA.

"Am încredere în actul de justiție. Nu pot să comentez nimic, deoarece este un proces în desfășurare. Când vom avea informații, voi comenta", a spus Onțanu, la plecare, citat de Agerpres.

Primarul sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

Avocata Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

Potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a edilului., terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu a fost revândut unui coleg de partid al primarului sectorului 2.

"La data de 17.12.2008, Radu Loredana Claudia a revândut terenul către (...), persoană apropiată primarului Onțanu Neculai — cei doi erau colegi în cadrul partidului (Neculai Onțanu era la acel moment membru al PSD — n.r.). (...) Relația apropiată dintre inculpatul Onțanu Neculai și beneficiarul final al terenului, care l-a obținut la un preț mult inferior valorii reale, confirmă faptul că prin transferul inițial al dreptului de proprietate s-a urmărit crearea unui beneficiu patrimonial indirect primarului sectorului 2", se arată în referat, conform Agerpres

După vânzarea terenului către colegul de partid al lui Onțanu, Loredana Radu a obținut de la Primăria sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 nivele, care ulterior a și fost ridicat.

Procurorii DNA mai susţin că în perioada 2006-2007, Neculai Onţanu, în calitate de Primar al Sectorului 2, ar fi facilitat procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, fără a ţine cont de recomandările juriştilor din cadrul instituţiei pe care o conducea.

Neculai Onţanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. Neculai Onţanu a anunţat că va candida pentru al cincilea mandat la Primăria Sectorului 2, din partea UNPR şi beneficiind de sprijinul PSD.

Etichete: loredana radu, Neculai Onţanu, Neculai Ontanu DNA, NECULAI ONŢANU RETINUT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE