Instanța A ELIMINAT dobânzile unui credit VolksbankO decizie definitivă a instanțelor din Cluj l-au transformat pe un client al Volksbank în posesor al unui credit fără dobânzi și comisioane.

Instanta A ELIMINAT dobanzile unui credit Volksbank
Instanța A ELIMINAT dobânzile unui credit Volksbank
Foto: lucruridestiut.ro

S.B. s-a împrumutat de la Volksbank România cu 100.000 de franci elvețieni în 2008, pe 25 de ani, credit cu garanție ipotecară.

Dobânda de 3,99%, nici fixă, nici variabilă, doar curentă, părea mică la vremea aceea în comparație cu ratele la euro și mai ales la lei. Dobânda putea, însă, să fie modificată de bancă în cazul în care apăreau "schimbări semnificative pe piața monetară".

Peste rata dobânzii venea și un comision de risc de 0,26%. Procentul pare mic, dar se aplica la soldul creditului și reprezenta o treime din rata lunară.

Nemulțumit de contractul semnat, S.B. a dat banca în judecată în 2013 și a cerut eliminarea a șase clauze din contractul inițial și din actul adițional emis de Volksbank în 2010, când a implementat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50 privind contractele de credit încheiate cu consumatorii. Prin actele adiționale, Volksbank a transformat comisionul de risc în comision de administrare și dobânda din contract în dobândă variabilă.

Judecătoria Cluj, apoi Tribunalul Specializat Cluj, i-au dat dreptate.

Citește mai multe pe profit.ro.

Etichete: credit, dobanzi credit volksbank, volksbank

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE