INTERCEPTĂRI Cum negociau şefii din Metrorex cumpărarea metrourilor pentru magistrala 5Stenogramele scot la iveală faptul că şefii inculpaţi de la Metrorex se temeau că o să piardă mita dacă firma din China va fi susţinută de Victor Ponta, informează România TV. Totodată, acestea dezvăluie şi cum inculpaţii din dosar făceau glume pe seama angajaţilor de la metrou.

INTERCEPTARI Cum negociau sefii din Metrorex cumpararea metrourilor pentru magistrala 5
INTERCEPTĂRI Cum negociau şefii din Metrorex cumpărarea metrourilor pentru magistrala 5

Procurorii anticorupţie au finalizat procedurile şi i-au trimis pe cei doi angajaţi Metrorex în judecată. Este vorba despre Valeriu Picu, membru în comisia de licitaţie. Acesta este inculpat în dosarul privind achiziția de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon. Inculpat este şi Ovidiu Băncescu, angajatul firmei care a câştigat licitaţia. Din interceptări, reiese cum, Băncescu vorbea la telefon chiar cu şeful firmei şi îşi arătau îngrijorarea cu privire la câştigarea licitaţiei, potrivit româniaTV.net. 

Un angajat Metrorex și unul de la CAF,trimiși în judecată în dosarul licitației pentru noile trenuri

Un angajat Metrorex, dar și un angajat al firmei Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) au fost trimiși în judecată de DNA, pentru trucarea licitației privind achiziția a 51 de trenuri de metrou.

"BĂNCESCU O.: E, acuma, din ce mi-au spus VALI şi ăştia, că ... în fine ... nu ştiu dacă ăştia decid, dar mi-au spus că VALI, că dacă depinde de echipa tehnică, şi ASTRA şi chinezii sunt afară.
JOSE M.: A, da. Bine, bine. Să vedem dacă se adevereşte.
BĂNCESCU O.: Pentru că premierul nostru a fost săptămâna trecută în China.
JOSE M.: A, da. Da, da, da. Da, pentru că... el nu îndeplineşte... fac ceva ca să îndeplinească.
BĂNCESCU O.: Şi ştii cum e, dacă vine ordinul politic, se vor cere clarificări chinezilor, să îi întrebe: Dar, spuneţi, dragi chinezi, puteţi să îndepliniţi asta? Şi chinezii vor răspunde Da şi gata. "

Atitudinea inculpaţilor de la Metrorex şi a mituitorilor era îndoielnică. Aceştia făceau nenumărate glume pe seama angajaţilor de la Metrou.

"BĂNCESCU OVIDIU: Îţi spun sincer: dacă ăştia dau licitaţia ... Echipa tehnică METROREX va acorda... Adică, presupunând că vom avea cel mai bun preţ.
JOSE MARI: Îhî.
BĂNCESCU OVIDIU: Dacă echipa tehnică METROREX va spune Ok, cumpărăm de la CAF, sunt nebuni! Sunt nebuni! (râde)
BĂNCESCU OVIDIU: Înseamnă că le-a plăcut teribil SAN SEBASTIAN şi îi place... Asta înseamnă.
JOSE MARI (râde): Da.", se arată în stenograme.

La finalul negocierilor, firma spaniolă a fost desemnată câștigătoare, însă contractul de atribuire nu a fost încheiat.

Etichete: băncescu, cumparare, interceptări, Metrorex, metrouri magistrala 5, negociere, stenograme, valeriu picu

0/3 COMENTARII
Daniela
20 Dec 16:26
+0
VOTURI
-0
Directorul Metrorex Catalin Homor, membru de baza al gruparii mafiote Truica - Stelu - Pescariu
Homor a lucrat la Comnord si avea rolul de a spala banii obtinuti de pe urma retrocedarilor lui Truica, investindu i in lucrari imobiliare..
Apoi a fost luat de prietenul lui Stelian - zis Stelu-, Aurel Radu, la Metrorex..la..Achizitii..ca sa faca achizitiile de rame mai late ca statiile :))


Articol din presa:
Omul de casă al lui Remus Truică, Aurel Radu, și-a dat demisia de la șefia Metroului din Bucureşti
http://www.b1.ro/stiri/politica/dosar-de-politician-omul-de-casa-al-lui-remus-truica-aurel-radu-si-a-dat-demisia-de-la-sefia-metroului-din-bucuresti-video-106672.html

Aurel Radu a trebuit sa plece de la Metrorex in urma dezvaluirilor din presa privind vacantele sale cu Truica si Stelu, precum si traiul luxos nejustificat atat din salariu cat si din declaratia de avere.

Articol din presa:

http://www.cancan.ro/actualitate/am-aflat-subteranele-unei-mega-afaceri-cum-a-ajuns-nababul-de-la-metrorex-sa-invarta-pe-degete-440-de-milioane-de-euro.html


Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, baiat pus pe facut averi repede cu SRL -uri inexistente, l-a promovat in locul lui Aurel Radu, ca cica s-au spalat la fata, dar obiceiul a ramas si foamea de bani e in crestere.

Curioasa miscarea lui Costescu de a-l numi pe Catalin Homor - omul din gasca Remus Truica - la conducerea altei autoritati a statului.

Presa relateaza de mult timp ca Catalin Homor si Costescu sunt verigile din grupul infractional Truica-Stelu-Pescariu

http://www.cancan.ro/actualitate/aici-au-fost-ascunsi-banii-de-la-anrp-cancan-ro-a-gasit-blocul-de-lux-al-sforarului-din-dosarul-retrocedarilor-frauduloase.html

Pana una , alta, Costescu lucreaza din greu si la faliemntarea CFR Calatori:

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/aranjament-de-culise-pentru-devalizarea-cfr-c-l-tori-ministrul-dan-costescu-i-directorul-i
Radu
17 Dec 07:43
+0
VOTURI
-0
licitatia ar trebui anulata si reorganizata alta corecta.
Daniela
16 Dec 23:29
+0
VOTURI
-0
Angajatii vor sesiza imediat DNA, SRI ul cu privire la apartenta noului numit DG Catalin Homor la grupul mafiot organizat Truica - Stelu - Pescariu, grup organizat ce este in curs de destructurare de catre ancheta DNA din zilele acestea.

Care este rolul numirii unui membru ala cestui grup infractional in fruntea unei companii de stat?

http://www.cancan.ro/actualitate/aici-au-fost-ascunsi-banii-de-la-anrp-cancan-ro-a-gasit-blocul-de-lux-al-sforarului-din-dosarul-retrocedarilor-frauduloase.html

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h