INTERCEPTĂRI din dosarul lui Gheorghe Nichita: "E groasă, suntem monitorizați"Primarul suspendat al Iașiului Gheorghe Nichita a fost interpectat când discuta cu un om de afaceri despre mita pe care urma să o primească.

INTERCEPTARI din dosarul lui Gheorghe Nichita: "E groasa, suntem monitorizati"
INTERCEPTĂRI din dosarul lui Gheorghe Nichita: "E groasă, suntem monitorizați"
Foto: cugetliber.ro

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a fost interceptat ambiental in timp ce discuta cu Iulius Mardarasevici, director al SC Information Business Consulting SRL (IBC), despre mita pe care trebuia sa o primeasca in contul unui contract ce urma sa fie atribuit asocierii de firme UTI-IBC, desi stia ca este monitorizat de DNA, informează Hotnews.ro.

In referatul prin care DNA a cerut Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a primarului Gheorghe Nichita si arest la domiciliu pentru Tiberiu Urdareanu, se afla mai multe interceptari ambientale, scrie Agerpres.

Astfel, cu ocazia unei intalnirii de la sfarsitul lunii septembrie 2015 dintre Mardarasevici si Nichita, acestia au discutat despre remiterea catre primar a 10% din valoarea contractului, respectiv 6,9 milioane lei.

"Mardarasevici Iulius Gabriel, referindu-se la faptul ca parte din suma de bani ce urma a fi data lui Nichita Gheorghe a ramas in contul IBC si ca nu stie cum sa procedeze, i-a spus lui Nichita Gheorghe, in soapta, ca a fost la UTI, la Tanasescu, care a zis ca i-ar da raspuns 'peste 2 saptamani', afirmand ca 'astia se cam trag pe...'. De asemenea, Mardarasevici Iulius Gabriel i s-a adresat lui Nichita Gheorghe: 'M-ai intrebat tu, stii, la un moment dat, de acesta, de Urda... daca ne-am vazut in trei... O singura chestie mi-aduc aminte, ca am intrat odata la Radisson si te-am vazut cu el'. In cadrul discutiei, Mardarasevici Iulius Gabriel i-a comunicat lui Nichita Gheorghe ca e o problema cu banii (10% - n.n.), ca au ramas in contul IBC... 'Problema care este...deci ei la firma acolo, daca se duce si ii intreaba cineva, aia or sa spuna cine-i seful, stii?... Nu stiu cum naiba sa fac", se arata in referat.

"Nichita Gheorghe: ...pentru banii aia?

Mardarasevici Iulius: Ba da, dar sunt multi, sunt disproportionati intre... intelegi?

Nichita Gheorghe: (soptit) Sa-l caut oare pe Urdareanu?

Mardarasevici Iulius: Pai nu stiu! Tu stii! A, mai e chestia asta...am uitat sa iti zic. Mai e aia cu China. Acolo, cand am plecat, stii ca au facut presiune pe noi, 'hai hai, hai hai'. Ametitele astea din primarie m-au pus sa fac comanda prin mine, stii? Ca nu gaseau bilete la avion si au facut comanda prin firma mea.

Nichita Gheorghe: Da, da...e groasa asta si au vazut si toti ceilalti.

Mardarasevici Iulius: Da, dar nu asta e...Problema e ca au ramas incasarile...

Nichita Gheorghe: (in soapta) Am fost in delegatie si noi nu puteam sa ne cazam acolo si am zis 'va cazati voi dincolo si...'.

Mardarasevici Iulius: Da, stiu ca mi-ai zis asta. (neinteligibil in soapta)... Stii ce ma streseaza? Deci, cand am fost la Urdareanu... deci ei o dadeau scaldata; zic: 'Bai Mihai, ce pana mea?!' Si el tot o dadea: 'Aaaa, proiectul merge extraordinar!'. La el la birou...

Nichita Gheorghe: (in soapta) Noi suntem monitorizati...

Mardarasevici Iulius: Da, ma, si asta...

Nichita Gheorghe: (in soapta)... Daca e, tu nu m-ai rugat, n-am facut nimic".

Intr-o alta intalnire, Iulius Mardarasevici si directorul UTI, Mihail Tanasescu, au discutat despre derularea si finalizarea proiectului "Managementul traficului in municipiul Iasi", fiind ingrijorati dupa ce procurorii au ridicat documente de la Primaria Iasi.

De asemenea, pentru a explica foarte clar intelegerea dintre Nichita, Urdareanu si Mardarasevici si mecanismul prin care sumele de bani destinate primarului cu titlu de mita erau colectate in contul IBC, in octombrie 2015, intre Mardarasevici si Tanasescu a avut loc o noua intrevedere, avand drept scop indicarea unor solutii pentru justificarea sumei de bani aflata in contul IBC.

In timpul audierii de la DNA, Mihail Tanasescu a recunoscut faptele retinute in sarcina sa, facand o descriere detaliata atat a modalitatii de disimulare a naturii reale a sumei data ca mita lui Nichita, cat si a discutiilor avute cu Tiberiu Urdareanu pe acest subiect.

Etichete: gheorghe nichita, interceptări, mită

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h