INTERCEPTĂRI în dosarul de mită al lui Octavian Bitu de la Sala Polivalentă: "Vreau maşină, mă!"Octavian Bitu, cumătrul ministrului Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, a fost înregistrat când îi cerea explicit unui om de afaceri o sumă de bani sau un autoturism, urmând ca, în schimb, să renunțe la un proces civil și să prelungească contractul de închiriere pentru un teren, conform informațiilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a directorului Complexului Sportiv Național - Sala Polivalentă din București.

INTERCEPTARI in dosarul de mita al lui Octavian Bitu de la Sala Polivalenta: "Vreau masina, ma!"
INTERCEPTĂRI în dosarul de mită al lui Octavian Bitu de la Sala Polivalentă: "Vreau maşină, mă!"

Discuția dintre cei doi a avut loc pe 26 august, la București, scrie Agerpres.

Flagrant DNA: Cumătrul ministrului Sănătăţii, Octavian Bitu, prins luând mită 10.000 euro, REŢINUT 

Cumătrul ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Octavian Bitu, a fost prins în această seară în flagrant în timp ce lua mită 10.000 de euro, anunţă Realitatea TV. Flagrantul a fost organizat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după lăsarea întunericului, a anunţat Rareş Băgdan în cadrul emisiunii Jocuri de Putere. Bitu este vicepreşedintele PSD Sector 4. Bitu a fost REŢNUT de DNA, fiind acuzat de infracţiuni de şantaj şi luare de mită. 

"Interlocutor: Ăăă..? Io, stau foarte bine, vrei să fac plata aicea? Mă gândeam să fac și aicea, oricum trebuie să plătesc, măcar alea care sunt...
Bitu Octavian: Vreau acum... vreau acum!
Interlocutor: Vrei? Cât...5.000? Da, îți dau și mai mult!
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
Interlocutor: Ăă?
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
Interlocutor: Îmi spui când îi vrei și...! Deci am acum, pot să-ți dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac...!
Bitu Octavian: Vreau mașină, mă!
Interlocutor: Bă... deci nu, nu fac hârtii și astea, că mă (neinteligibil). Nu! Deci îmi spui când și...!
Bitu Octavian: Azi!
Interlocutor: Eh! Nu îi am azi!
Bitu Octavian: Da' când îi ai?
Interlocutor: Trebuie să ajung la Constanța, fac o vorbă și în maxim o săptămână îi am.
Bitu Octavian: Îs ai tăi, mă?
Interlocutor: Da, mă! Îi am eu, ce ai? Bă, deci îi am eu!
Bitu Octavian: (neinteligibil)
Interlocutor: Îi vrei acuma? Ți-i aduc în 4 ore, na',...dus, întors!
Bitu Octavian: De ce la Constanța?
Interlocutor: Că acolo-i am, ce vrei să-i țin aicea? Unde să-i țin aicea? Acolo am seif. Eu ce dracu îți spun,...îi am acasă.
Bitu Octavian: Păi haide!
Interlocutor: Da? Hai! Cât, 10 sau 5?
Bitu Octavian: (neinteligibil)...10!".

Ce spune ministrul Bănicioiu despre reţinerea lui Octavian Bitu, prins în flagrant de DNA luând mită

Un alt dialog explicit a fost purtat de cei doi pe 28 august, la biroul de la Sala Polivalentă al lui Octavian Bitu, care și-a luat o serie de măsuri de precauție pentru ca discuția să nu poată fi interceptată.

"Discuția a fost mai amplă față de cea anterioară, însă a fost axată pe legătura dintre pretinderea de bani și foloase cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului public. (...)

Și această discuție, cu privire la aspectele relevante în dovedirea infracțiunilor din dosar, s-a derulat în baia aferentă biroului directorului Sălii Polivalente, pe fondul sonor al zgomotului produs de apa de la robinet. Mijloacele întrebuințate au permis înregistrarea cu mare claritate a dialogului", se precizează în referatul DNA.

Citeşte şi: Bănicioiu, reacţie după ce finul său, Octavian Bitu, a fost reţinut: "Dacă e vinovat să plătească"

Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, a fost reținut marți de procurorii DNA, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de șantaj și luare de mită.

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu deține funcția de vicepreședinte al acestei filiale, iar presa centrală relatează că el este finul ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Conform unui comunicat postat pe site-ul DNA, în perioada aprilie — august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Național — Sala Polivalentă din București, a pretins de la un om de afaceri (denunțător în dosar) suma de 10.000 euro și foloase materiale constând în cedarea construcției deținute de firma omului de afaceri către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Octavian Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

Despre valoarea construcției, din care Octavian Bitu a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minim 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei.

În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Octavian Bitu l-a asigurat pe omul de afaceri că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma acestuia și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se afla construcția firmei.

Octavian Bitu s-a angajat ca, în schimbul banilor și foloaselor pretinse, la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor, câștigătoare să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al lui Bitu să fie asociați.

DNA mai arată că, pe terenurile pe care le închiriase de la Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant.

În aceste condiții, în luna aprilie 2013, Octavian Bitu a amenințat o denunțătoare că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât aceasta să fie închiriată unei firme indicate de Bitu.

Citeşte şi: Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, REŢINUT pentru şantaj şi luare de mită

În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Octavian Bitu a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea.

Procurorii anticorupție l-au prins marți în flagrant pe Octavian Bitu, în momentul în care acesta a primit de la denunțător suma de 10.000 lei.

Octavian Bitu a fost prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Etichete: dosar, interceptări, mită, Nicolae Bănicioiu, octavian bitu, Sala Polivalentă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h