Interceptări în dosarul lui Popoviciu: Băsescu "scăpat" de dosarul Flota, Vanghelie şef peste MAINume celebre precum Traian Băsescu, Mircea Geoană, Marian Vanghelie sau Cătălin Voicu apar în interceptările din dosarul controversatului om de afaceri Puiu Popoviciu. Despre Traian Băsescu, Popoviciu spunea că are o relaţie de prietenie cu el şi că l-a scăpat de închisoare în Dosarul Flota. Despre Marian Vanghelie se spune în interceptările telefonice că ar avea influenţă puternică în numirile din Ministerul de Interne

Printre numele sonore care apar in dosarul lui Popoviciu se numara cel al presedintelui Traian Basescu si a fostului candidat la presedintie, Mircea Geoana
Printre numele sonore care apar în dosarul lui Popoviciu se numără cel al preşedintelui Traian Băsescu şi a fostului candidat la preşedinţie, Mircea Geoană

Puiu Popoviciu, omul de afaceri anchetat pentru fapte de corupţie, se lăuda că Traian Băsescu i-ar fi dator după ce a scăpat de dosarul Flota la intervenţia sa. Potrivit unei interceptări a DNA, Popoviciu a pretins în unele discuţii că şeful statului îi este dator pentru faptul că a scăpat de cercetarea penală. "Trebuia să fie arestat pe 19 iulie 2004, sub influenţa lui Năstase. Eu l-am scăpat", ar fi spus omul de afaceri. De asemenea, Popoviciu se lăuda că este prieten de afaceri cu fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

În replică, Traian Băsescu susţine că nu a avut niciodată întrevederi şi convorbiri private cu Puiu Popoviciu. Prin intermediul unui comunicat remis, joi, Preşedinţia respinge afirmaţiile făcute de către omul de afaceri, potrivit cărora acesta l-ar fi ajutat pe şeful statului în dosarul "Flota".

"Domnul Traian Băsescu, respinge afirmaţiile domnului Gabriel-Aurel Popoviciu, aşa cum reies din interceptările menţionate, şi le consideră nepermise şi regretabile invenţii şi încercări ale unei persoane de a se folosi de numele domniei sale în vederea obţinerii unor favoruri (aşa cum, de-a lungul timpului, au făcut şi alte persoane)", se arată în comunicatul emis, joi, de Administraţia Prezidenţială. 

Alte nume importante sunt menţionate referitor la numirie care erau făcute, pe criterii politice, în Ministerul de Interne.

Marian Vanghelie ar fi unul dintre liderii politici cu influenţă în numiriile DGIPI. El l-ar fi vrut şef la DGIPI pe senatorul Cătălin Voicu. Senatorul Cătălin Voicu este deja condamnat, în acest moment, într-un dosar de corupţie. În interceptările din acest dosar se menţionează faptul că Voicu ar fi putut accede chiar la funcţia de Ministru de Interne.

În interceptări apare şi numele lui Mircea Geoană. Astfel, se vorbeşte despre faptul că Geoană ar ajunge la un apropiat al persoanei interceptate telefonic într-o întâlnire, iar aceasta ar fi trebuit să facă lobby pentru a accede la o funcţie mai întaltă în Ministerul de Interne cu ajutorul lui Geoană. 

Procurorii DNA au făcut cercetări în cazul lui Gabriel Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici într-un dosar referitor la faptul că, în 2000, omul de afaceri ar fi luat, prin asociere, un teren de 230 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMVB), care ar fi fost subevaluat, la 82.000 de euro.

DNA arăta, în 2009, că Ioan Alecu, rectorul USAMVB, a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Puiu Popoviciu, de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Proiectul Băneasa a fost început în anul 2000, când Ioan Alecu a devenit rectorul USAMVB, iar terenul pe care se afla fosta fermă Băneasa i-a fost retrocedat universităţii prin Legea 1/2000.

Etichete: basescu, geoană, Vanghelie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE