Interferon free și alte 50 de medicamente ar putea fi incluse pe lista de compensate, anunță CNAS51 de medicamente, printre care interferon free, pot fi incluse pe lista de compensate, anunță Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). 

Interferon free si alte 50 de medicamente ar putea fi incluse pe lista de compensate, anunta CNAS
Interferon free și alte 50 de medicamente ar putea fi incluse pe lista de compensate, anunță CNAS

Interferon free și alte 50 de medicamente ar putea fi incluse pe lista de compensate, potrivit CNAS.

„Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, dintre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C. Criteriile de includere a pacienţilor în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, în trasparenţa decizională. Conform acestor criterii, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienţii aflaţi într-un stadiu avansat de fibroză, precum şi pacienţi aflaţi în stadiul F4 şi care nu au răspuns la tratamentele anterioare”, a anunţat, luni, CNAS într-un comunicat de presă.

Comisia de negociere a contractelor cost - volum şi cost - volum - rezultat, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătaţii, Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi CNAS se întruneşte lunar pentru a analiza cererile deţinătorilor de autorizatii de punere pe piaţă.

Potrivit CNAS, încheierea contractelor cost - volum şi cost - volum - rezultat au ca scop includerea în tratament a unui număr cât mai mare de pacienţi.

Sursa: Digi24.ro

Etichete: Agenția Națională a Medicamentelor, CNAS, interferon, medicamente compensate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE