INTERVENŢIE a forţelor speciale franceze, lângă Paris. O femeie s-a detonat în timpul raiduluiUPDATE - 13:00 Unul dintre teroriștii morți în acțiune a fost ucis de un lunetist. Un trecător a fost surprins de schimbul de focuri și, din păcate, a decedat, informează CNN. 

Cinci polițiști au fost răniți și un câine polițist a fost ucis. 

12:43 Asaltul de la Saint Denis s-a încheiat

12: Jandarmeria franceză, care desfășoară mai multe operațiuni în teritoriu, îi roagă pe cetățeni să nu le divulge amplasamentul

11:18 Cinci polițiști au fost răniți în operațiune, anunță Poliția Națională din Franța

10:50 Abdelhamid Abaaoud, creierul operațiunii teroriste, nu a fost încă reținut. El ar putea fi teroristul ce este încă încercuit de autorități, într-un apartament din Saint Denis. Anterior, se credea că el s-ar afla în Siria. 

10:45 Una din locatarele clădirii în care are loc intervenția povestește: "Plafonul s-a prăbușit. Zburau gloanțe peste tot!"

O intervenţie a forţelor speciale franceze Raid are loc miercuri dimineaţă la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului, unde se pot auzi numeroase focuri de armă şi detonări, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case, relatează Le Parisien în ediţia electronică. Operaţiunea l-ar viza pe presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud. Cel puţin două persoane ar fi fost ucise, potrivit unei surse din poliţie, şi mai mulţi poliţişti au fost răniţi în timpul operaţiu

 

Anchetatorii francezi deţin o înregistrare video care sugerează că ar exista un al nouălea participant la atentatele de vineri seara de la Paris, acesta fiind în prezent căutat de autorităţi, relatează Le Parisien în ediţia online.

Persoanele care locuiesc sau lucrează în Saint Denis au fost rugate să nu iasă pe stradă. 

09:35 O reuniune de urgență are loc la președinția franceză, cu FRancois Hollande alături de premierul Manuel Valls și ministrul de interne Bernard Cazeneuve. 

09:20 Operațiunea forțelor speciale continuă.

Două persoane au fost reținute miercuri dimineață în timpul operațiunii antiteroriste de la Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, având legătură cu atentatele de vinerea trecută din capitala Franței, au informat surse ale poliției, transmite AFP. 

Niciun detaliu nu a fost oferit în legătură cu identitatea celor două persoane. Operațiunea îl are ca țintă pe presupusul organizator al sângeroaselor atentate de vinerea trecută de la Paris, cele mai grave din istoria Franței, jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud. 

O FEmeie s-ar fi detonat în timpul raidului. Trei persoane ar fi murit în timpul intervenției.

În Saint Denis intervine și armata.

VIDEO LIVE CU INTERVENȚIA TRUPELOR, AICI

UPDATE 08:30 - Operaţiunea l-ar viza pe organizatorul atentatelor din Paris, Abdelhamid Abaaoud

Potrivit unor informaţii obţinute de cotidianul Le Parisien, forţele de securitate caută doi bărbaţi la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Unul dintre ei este presupusul organizator al atentatelor de vineri seara de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, un belgian despre care se ştia că se afla în Siria.

În cadrul operaţiunii declanşate de forţele speciale Raid miercuri dimineaţă au fost trase numeroase focuri de armă, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case.

Cel puţin o persoană a fost ucisă în cadrul operaţiunii, într-un apartament luat cu asalt de poliţie.

Trei poliţişti au fost de asemenea răniţi în cursul intervenţiei, potrivit lui Arnaud Leduc, un reprezentant al poliţiei din Seine-Saint-Denis.

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE