Intervenţie SMURD la o şcoală din Bucureşti: Trei copii şi un profesor, duşi cu ambulanţa la spitalIncident la o şcoală din Bucureşti. Mai mulţi elevi au acuzat probleme respiratorii, echipaje SMURD deplasându-se la faţa locului pentru a acorda primul ajutor. Trei dintre elevi, dar şi un profesor au fost transportaţi la spital. Potrivit informaţiilor oficiale, copiilor li s-a făcut rău de la căldură şi "de la lipsa de oxigen", sala de clasă nefiind aerisită de mai multă vreme. 

Doua fete de 12 si 16 ani, duse in stare foarte grava la Spitalul “Grigore Alexandrescu” dupa ce au inhalat apa in timp ce erau la strand
Două fete de 12 şi 16 ani, duse în stare foarte gravă la Spitalul “Grigore Alexandrescu” după ce au inhalat apă în timp ce erau la ştrand
Foto: sfin.ro

UPDATE 15.45 Din cauza căldurii li s-a făcut rău, a fost chemată ambulanţa şi trei copii se află acum la Marie Curie. De asemenea, şi profesorului de la clasă, care este mai în vârstă, i s-a făcut rău şi a fost şi el dus la spital. Li s-a făcut rău de la lipsa de oxigen fiindcă nu au fost deschise geamurile în clasă, nu era aerisită incinta", a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru Mediafax.

Trei din cei şase copii care au acuzat probleme respiratorii, marţi, la şcoala nr. 99 din Capitală, au fost internaţi la Spitalul „Marie Curie" , iar profesorul care se afla şi el în clasă a fost, de asemenea, internat, după ce a acuzat dureri de cap.

Reprezentanţii şcolii nr. 99 din Capitală au solicitat ajutor medicilor, printr-un apel la 112, după ce mai mulţi copii au acuzat probleme respiratorii.

UPDATE 15.00 Coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița, a declarat că trei copii de la Școala nr. 99 din Capitală, care au acuzat marți probleme respiratorii, au fost transportați la ''Marie Curie'', iar în cazul altor cinci elevi părinții au refuzat ca aceștia să fie duși la spital.

"Este vorba de opt copii, dintre care pentru cinci părinții au refuzat transportul la spital. Trei copii au fost transportați la Spitalul 'Marie Curie' conștienți, cooperanți. Au prezentat o stare generală de rău după ce au intrat într-o sală de clasă care fusese închisă de mai multă vreme și era foarte cald acolo. Acestea sunt primele evaluări", a afirmat medicul.

UPDATE 14.43 "Echipajele noastre au constatat că elevii sunt în stare stabilă, conştienţi. Au fost prelevate probe din sala de clasă, dar, în acest moment, nu au identificat o substanţă care să fi provocat această situaţie", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, la România Tv.

UPDATE 14.36 Şase copii au fost evaluaţi, trei dintre care fiind transportaţi la spital. Ceilalţi trei au refuzat acest lucru.

UPDATE 14.27 Un profesor de 70 de ani acuză dureri de cap. Va fi transportat la spitalul Bagdasar Arseni.

UPDATE 14.21 În acest moment, ISU intervine la faţa locului cu şase ambulanţe SMURD şi o autospecială de cercetare CBRN.

UPDATE 14.19 Conform ISU, elevii se aflau în sala de clasă când au apărut simptomele.

UPDATE 14.15 "La fata locului a fost trimis un echipaj specializat pentru cercetare, în vederea depistării substanţei care a generat această situaţie. Trei copii vor fi transportaţi la spitalul Marie Curie.", anunţă ISU.

Incidentul a avut loc la Şcoala 99 din strada Huedin 13. Cinci ambulanţe SMURD au venit la faţa locului, transmite ISU Bucureşti-Ilfov.

Etichete: isu, şcoală, scoala 99

0/2 COMENTARII
caine
01 Jun 12:11
+0
VOTURI
-0
da' de ce il poti intelege, "ca om" ?ce-i aia "te deranjeaza curentul"? adevarat tarani......muriti de cald,stati in basini si tot rezistati....da' cu copiii ce aveti,ma?
GENERALUL
01 Jun 11:47
+0
VOTURI
-0
Intr-alta parte scriau ca profesorul a refuzat deschiderea geamurilor, ca lui ii era rece, ca-l deranja curentul de aer. Il pot intelege, ca om, dar nu inteleg ce mai cauta un batran de 70 de ani sa predea. In regula, poate mai este bun ca profesor, stie mult mai multa materie decat alti terminati de asa zisi educatori, insa iesi frate la pensie daca nu te mai ajuta sanatatea. Eu am avut un professor in anii `87 de 80 de ani, era super destept omu`, dar erau si alte conditii mai civilizate de invatare. Nu de alta, dar in ziua de azi mai si mori in fata copiilor, raman aia stresati ceva timp. Mie-mi pare rau de ei, desigur, insa unii vor sa stea angajati pana la moarte, gen judecatorii si altii ca ei....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE