Soția lui Toma Caragiu: "Nu are măcar o stea pe Walk of Fame din București. Cum vă explicaţi asta?"Elena Caragiu, ultima soție a marelui actor Toma Caragiu, a vorbit deschis despre viața și amintirile sale în cadrului unui interviu oferit feminis.ro.

Elena Caragiu
Elena Caragiu

În data de 4 martie s-au împlinit 39 de ani de când regretatul actor Toma Caragiu a decedat în cadrul cutremurului din 1977 care a adus pagube importante României, în special orașului București. Recent, Elena Caragiu (78 de ani) a acordat un interviu în care a vorbit pe larg despre propria sa viață și despre cunoscutul actor care a reușit să aducă pe buzele românilor numeroase zâmbete în perioade nu foarte vesele.

Citește și Mesajul postat de soția lui Toma Caragiu pe Facebook la 39 de ani de la MOARTEA ACTORULUI

"Credeam ca imi va fi mai usor cu timpul sa uit, dar din pacate e din ce in ce mai greu. Toma a fost un mesager al Universului care ne-a ajutat să rezistăm mizeriei comuniste prin râsul lui amar și aciditatea din ironia lui. Pare incredibil, dar el îmi spunea mereu că trebuie să plec. M-a încurajat să accept propunerea casei de discuri de la Paris, de unde m-am întors de două ori în România, sacrificând proiectul meu artistic pentru slăbiciunea mea sentimentală. Mi-a spus că a fost o mare prostie, dar că voi fi "a late bloom" adică o floare care se va deschide târziu. Și văd că predictiile lui nu au dat gres. Ma bucura de cate ori vad ca Toma este cunoscut si iubit de generatia tanara din diaspora. Sunt prietenă cu un cerc de romani tineri, majoritatea profesori, arhitecti, medici, toți il adoră pe Toma si au CD urile lui și cartea mea, "O simplă Vizită", care se traduce acum in engleza si anul viitor in franceza", a recunoscut Elena Caragiu.

Vorbind despre importanța marelui actor, fosta sa soție consideră că autoritățile române nu îi apreciază geniul la adevărata sa valoare.

"Toma nu are măcar o stea pe Walk of Fame din București? Cel mai iubit actor roman? Cum va explicati asta? Oare Caramitru si altii isi vad numai de interesele lor si au uitat de declaratiile de de dragoste? Ministerul Culturii deasemeni mi-a trimis forme descurajante ca sa renuntam la Casa Memoriala. Daca ma reintorc la anul o vom inalta. Fundatia a fost deja turnata de Primaria Peris, gratie generozitatii d-lui primar Albu Anghel din Peris. Se va numi " Centrul de Comedie Toma Caragiu" si al Festivalului " Soparlita" Peris", a adăugat aceasta.

Citește și 39 de ani de la cutremurul din 1977. Cum arată astăzi locul în care Toma Caragiu şi-a pierdut viaţa

În prezent, Elena Caragiu spune că a terminat de scris o carte și lucrează pentru tema sa de doctorat.

"Am terminat o carte in engleza "Aki & Paris", initial inspirata de cei doi pets ai nostri, o pisica si un catel. Ii puteti vedea pe FB. Este o carte pentru copii intre 5 si 85 de ani. Apoi lucreaz la o pasionanta teza doctorala about "Global Immigrant Entrepreneurship" to be finished by the end of 2016", a încheiat Elena Caragiu discuția cu reporterii Feminis.

Etichete: cutremurul din 77, Elena Caragiu, sotie toma caragiu, toma caragiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE