Întrebările pentru referendumul Capitalei, tipărite pe buletine separate de votIntrebarile la referendumul privind Legea Capitalei vor fi tiparite pe buletine separate de vot
Întrebările la referendumul privind Legea Capitalei vor fi tipărite pe buletine separate de vot

"Conform prevederilor legale, pentru fiecare întrebare va exista câte un buletin de vot, deci, în cazul reducerii numărului de întrebări numărul buletinelor de vot va fi semnificativ mai mic şi implicit şi cheltuielile", au precizat oficialii Primăriei Capitalei printr-un comunicat de presă.

Iniţiatorii referendumului au propus şapte întrebări pe tema reorganizării administrative a Bucureştiului, respectiv:

1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?

2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Costurile au fost estimate de administraţia locală la aproximativ cinci milioane de lei.

Recent, reprezentanţii PDL, inclusiv prefectul Capitalei, l-au acuzat pe Oprescu că întârzie procedurile de organizare a referendumului. În replică, primarul general susţine că Legea Capitalei este în grafic. "Întârzierile invocate atat de PDL Bucureşti cât şi de înaintaşul lor, Prefectul Capitalei, sunt interpretabile, având în vedere că Legea 3/2000 permite ca anunţul efectiv al organizării referendumului şi paşii ulteriori lui să fie făcuţi cu cel puţin 20 de zile înaintea desfăşurării acestuia. Având în vedere că data stabilită este 19 iunie, cele 20 de zile prevăzute de lege sunt respectate",  a comentat Oprescu.

Primarul general a cerut reprezentanţilor tuturor partidelor din CGMB să se pună de acord asupra numărului şi formei finale a întrebărilor pentru referendum până săptămâna viitoare. Edilul şef ar urma să se întâlnească cu primarii de sector în cursul zilei de marţi, pentru a stabili costurile estimative privind desfăşurarea referendumului, la eveniment fiind invitat să participe şi prefectul Capitalei.

Etichete: buletine de vot, costuri, întrebări, partide politice, prefect, primari de sector, realitatea, referendum, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
Elvira
08 mai 11:02
+0
VOTURI
-0

As paria fara nici o teama ca 9 bucuresteni din 10,nu stiu numele prefectului de Bucuresti!Daca nu ar avea aceste iesiri la rampa,impotriva lui Oprescu,atunci 10 din 10 bucuresteni nu ar sti cine este Mihai Atanasoaiei.Ce sa faca si prefectul?Tine de un cui,vorba romanului!

Mihai atanasoaei
08 mai 07:45
+0
VOTURI
-0

Habar nu are ce spune! Sunt, in lege, termene de 48 de ore sau 5 zile de la data votarii referendumului. Dar ma rog, la intalnirea cu primarul si oamenii sai de joi, nici unul habar n-avea ce au de facut.....

gabitu
07 mai 23:03
+0
VOTURI
-0

Nu este nici un SF. Unele propuneri au venit via PSD&Voiculescu!!!Eu votez impotriva desfiintarii sectoarelor!!!

Elena
07 mai 18:42
+0
VOTURI
-0

Trist,dar adevarat!Prefectul nu cunoaste legea sau nu stie in ce data suntem!Ar fi frumos sa-i ceara scuze lui Oprescu,dar asta e deja SF,ca si intrebarile propuse de PDL pentru referendum!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE