Invazie de şobolani în blocurile din Drumul Taberei, de pe şantierul magistralei 5 de metrou. FOTOLocuitorii din cartierul Drumul Taberei se confruntă cu o nouă problemă, în afara prafului, a mizeriei şi a zgomotului de pe şantierul magistralei 5 de metrou. Oamenii spun că, în urma demarării lucrărilor în subteran, pentru construcţia noii linii de metrou, şobolanii au "migrat" spre subsolurile blocurilor din zonă, astfel că imobilele de pe traseul magistralei 5 de metrou sunt acum pline de rozătoare. Disperaţi că nu a fost luată nicio măsură de către autorităţi, locuitorii din Drumul Taberei au cerut ajutorul Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", condusă de Ştefan Florescu, care le-a acordat deja sprijin de specialitate. 

"În ultima perioadă, foarte mulți locuitori ai cartierului Drumul Taberei - zona în care se execută lucrările la Magistrala 5 de metrou, s-au adresat Fundației Din Suflet, Pentru Suflet, solicitând sprijinul în vederea soluționării situațiilor neplăcute cu care se confruntă de aproximativ 4 ani de zile. Oamenii sunt exasperați de ritmul de melc în care sunt executate lucrările, de termenele de finalizare avansate și reavansate, de perioadele în care șantierul a fost efectiv închis și nu mai cred în promisiunile avansate de constructor, referitor la inaugurarea acestui tronson. S-au săturat de praful pe care sunt nevoiți să îl respire de ani de zile, de faptul că au fost distruse spațiile verzi, că nu au unde să-și parcheze mașinile, că săpăturile efectuate au determinat popularea subsolurilor de bloc cu șobolanii care au părăsit vechile galerii, refugiindu-se din calea utilajelor", susţine Ştefan Florescu pe pagina personală de Facebook, după o întâlnire avută cu locuitorii din zona şantierului magistralei 5 de metrou. 

Traficul în Drumul Taberei a devenit unul de coșmar din cauza lucrărilor la metrou, iar ridicarea restricțiilor de trafic a tot întârziat, deși ar fi trebuit să se producă din toamna anului trecut. Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon ar urma să fie gata gata la sfârșitul anului viitor, conform ultimelor declarații ale şefilor Metrorex.  VEZI AICI Când se ridică restricțiile de trafic în Dr.Taberei

CITEŞTE ŞI Cum ironizează bucureştenii termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala 5 de metrou. FOTO

Conform sursei citate, locatarii din zonă au cerut administraţiei locale să intervină pentru deratizare, însă nu au primit niciun răspuns în acest sens. 

"Oamenii au solicitat sprijinul Primăriei Sectorului 6, care să realizeze o solicitare generală către Municipalitate, pentru ca prin intermediul societății 3 D să fie efectuată deratizarea subsolurilor de bloc, însă demersul lor nu s-a soldat cu vreun răspuns măcar, ce să mai discutăm despre rezolvarea în teren a situației", a completat Florescu care a anunţat că juriştii fundaţiei pe care o conduce vor acorda sprijinul necesar locuitorilor din zonă pentru întocmirea unor petiţii la adresa factorilor implicaţi, respectiv Ministerul Transporturilor, Primăria Municipiului București, Metrorex și Primăria Sectorului 6, solicitând urgentarea finalizării lucrărilor la acest obiectiv cu o imensă importanță în defluidizarea traficului rutier în cartierul Drumul Taberei.

CITEŞTE ŞI A CEDAT CAROSABILUL din cauza săpăturilor la metrou, la Academia Militară. FOTO 

"Totodată, am mai solicitat refacerea infrastructurii rutiere în zonele afectate – Orizont, Favorit, Drumul Taberei nr. 34, Romancierilor, Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, cât și a spațiilor verzi distruse, cu amenajarea și retrasarea locurilor de parcare în arealul acestor importante artere de circulație de pe raza Sectorului 6. De asemenea, conform clauzelor contractuale, în situația în care termenele de execuție vor fi din nou încălcate, se poate trece la sancționarea constructorului", a conchis Florescu. 

În prezent, printre fiarele şi betoanele de la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei, picamerele fac un zgomot asurzitor, resimiţit din plin şi de vizitatorii parcului Drumul Taberei.

VIDEO Cum se desfăşoară acum lucrările pe şantierul magistralei 5 de metrou,la Parcul Drumul Taberei

La acestea se adaugă şi zgomotul produs de cei care lucrează la ridicarea serelor exotice din parc. DETALII, AICI. 

Oficialii Metrorex au semnat, luna trecută, în prezenţa secretarului de stat în Ministerului Transporturilor Maria Magdalena Grigore, contractul pentru realizarea lucrărilor la cea de-a doua etapă a magistralei 5 de metrou, necesar finalizării şi punerii în funcţiune a Secţiunii Râul Doamnei – Haşdeu. 

Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) şi are o durată de execuţie de 16 luni, finantarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile.

Contractul s-a semnat între SC Metrorex SA şi Asocierea desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de licitaţie, respectiv ASTALDI SPA – FCC CONSTRUCCION SA – UTI GRUP SA – ACTIV GROUP MANAGEMENT SRL. Proiectul Magistralei 5 de metrou este propus spre finanţare în cadrul Axei Prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport".

CITEŞTE ŞI Cum vor fi amenajate la exterior staţiile de metrou de pe Magistrala 5. GALERIE FOTO 

 

Etichete: cartier Drumul Taberei, fundatia din suflet pentru suflet, invazie, lucrări, magistrala 5 de metrou, Sectorul 6, şobolani, Ștefan Florescu, subsoluri blocuri

0/4 COMENTARII
Aurelius
12 aug 22:35
+0
VOTURI
-0
Stefan Florescu a virat transa de bani lunara blondei de la b365.ro,si iata, a aparut articolul de propaganda care sa-l sustina pe analfabetul penal. Sa va dea Dumnezeu parte doar de banii de la Stefan Florescu.
adriana anghel
12 aug 08:43
+0
VOTURI
-0
Primaria capitalei trebuia sa se ocupe de deratizare. Nu o mai dati pe dupa ...visin......pe vremea lui ceausescu cand s a construit metroul la fel era, cei care au trait in perioada aceaa sa si aduca aminte...deci FLORESCU las o mai usor cu pianul...pe scari...
alex
11 aug 14:55
+0
VOTURI
-0
e plin si centrul Bucurestiului de sobolani nu numai Drumul Taberei. In spatele Spitalului Coltea, pe langa biserica sfnatul Gheorghe sunt numai sobolani, iar de deratizare ar trebui sa se ocupe primaria capitalei care nu face nimic.
Cris
11 aug 12:14
+0
VOTURI
-0
Stati linistiti ca mai dureaza 5 ani "ca Popa"... Un simplu pasaj rutier dureaza peste 3 ani in Romania... daramite o statie de metrou. La cea de la Nicolae Grigorescu, desi era peste 80% finalizata de pe timpul lu Ceasca, au mai lucrat 5 ani s-o termine. Foarte, foarte lent au mers lucrarile.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h